Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara lansează licitația de proiectare pentru un nou stadion de 9000 de locuri

Dacă alte orașe mari din România au avut norocul să primească bani de la buget pentru ridicarea unui stadion modern, nu același lucru s-a întâmplat și la Timișoara. În concluzie, municipalitatea va finanța ridicarea unei asemenea arene. Luni, primarul Timișoarei a semnat documentația necesară scoaterii la licitație a proiectului unui nou stadion pentru oraș, un stadion de tip ”Lego”, cu fundație din beton și structură metalică, care ar urma să fie construit la ieșirea din Timișoara, în zona Optica.

„Până când acesta va fi modernizat de Consiliul Județean Timiș vechiul stadion, consider că este sarcina administrației locale să ofere o infrastructură sportivă adecvată. Am semnat actele necesare pentru scoaterea la licitație a proiectării și execuției noului stadion din Calea Buziașului, primul construit după Revoluție, care va oferi o nouă identitate și va ridica standardul de urbanism al zonei”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9000 mp și avea un număr minim de 9000 de locuri, din care 508 locuri VIP și 102 locuri la loje. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare.

Acesta va avea fundația din beton și structura metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.

Valoarea estimată a proiectului este de 73,3 milioane de lei, fără TVA, respectiv 87,3 milioane de lei, cu TVA, iar durata totală este de 39 de luni pentru realizarea proiectului tehnic și execuție (6 luni pentru proiectare și 33 de luni pentru execuție).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

The Bridge has won the Office Development category in European Property Awards 2021-2022

Articolul următor

Timișoara va moderniza 34 de stații de tramvai. Vor fi dotate cu panouri solare, WiFi și chioșcuri de bilete

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share