Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În Timiș au fost vândute în 2021 cele mai scumpe terenuri din vestul țării

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Regionale, printre cele mai scumpe terenuri în anul 2021 au fost tranzacționate în Timiș. Autoritățile au raportat două tranzacții în aceeași localitate, la prețul de 34.000 de lei hectarul, adică aproximativ 7.000 de euro hectarul. Fiecare dintre cele dou terenuri are 45 de hectare.

Datele se regăsesc într-o analiză a Economica.net, efectuată pe baza datelor ministerului, care publică tranzacțiile cu terenuri arabile mai mari de 30 de hectare.

Având în vedere cele 22 de tranzacții efectuate de la începutul anului, hectarul de teren arabil din loturi de peste 30 de hectare s-a vândut în medie cu aproximativ 10.000 de euro. Media scade însă la aproximativ 4.700 de euro, dacă scoatem din calcul valoarea celui mai scump teren tranzacționat anul acesta – de 570.720 de lei hectarul sau 28,5 milioane de lei în total (aproximativ 116.470 de euro ha). Valoarea acestui teren agricol se explică prin faptul că este amplasat în extravilanul municipiului Iași, fiind format din parcele cu viță de vie, teren arabil, fâneață și drum, scrie sursa citată.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Republic of Poland and Republic of Korea to commit to joint project financing of STH

Articolul următor

VGP NV: Enters the French Market and Announces the Appointment of Aurélien Coudert as Country Manager VGP France

Citește și:
Citeste mai mult

Ryanair reia zborurile Oradea – Londra

Ryanair va relua zborurile din Oradea spre aeroportul Londra Stansted, începând din 1 februarie. Pe platforma companiei, biletele…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share