Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul a intrat în Inițiativa celor Trei Mări

Județul Maramureș se implică într-un proiect de infrastructură, energie și securitate care vizează consolidarea cooperării a 12 țări din regiunile Mărilor Adriatică, Baltică și Neagră.

Reprezentanți ai Maramureșului s-au aflat în vizită de studiu în Polonia, la etapa finală a proiectului Trimarium, din cadrul Inițiativei celor Trei Mări (ITM). Voievodatul Podkarpackie, regiune înfrățită cu Maramureșul, a găzduit întâlnirea internațională organizată de Fundația Jagiellonska, pentru a marca finalizarea acestui joc de simulare pentru susținerea cooperării în cadrul ITM.

Evenimentul a reunit reprezentanți din cele șapte țări participante în proiect, care s-au evidențiat prin rezultatele obținute la concursul de cunoștințe despre ITM. Proiectul este implementat de Fundația Jagiellonska în cooperare cu parteneri din Polonia, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croația și România, cu finanțare de la Ministerul Polonez al Afacerilor Externe.

Întâlnirea finală a constat în participarea activă la o dezbatere privind ITM și la ateliere de lucru axate pe tematicile proiectului. Cei 30 de invitați internaționali au vizitat obiective din Cracovia, Rzeszow și Przemysl. Dezbaterea ”Trimarium – rolul ITM în relațiile internaționale” a avut loc în Rzeszow. Modul de dezvoltare a cooperării va fi punerea în aplicare a inițiativelor comune în cele trei domenii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ograda cu Legume își face hală de producție la Cluj

Articolul următor

Strategia de dezvoltare a Clujului, pusă la dispoziția publicului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share