Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Românii au achiziționat titluri de stat de 860 milioane €

Titlurile de stat vândute prin intermediul bursei i-au tentat pe români | Foto: MF

Oferta de titluri de stat în lei și euro manageriată de grupul clujean Banca Transilvania, a șasea de acest fel din ultimii doi ani, s-a finalizat cu subscrieri de 1 miliard de lei.  

Ministerul Finanțelor (MF) a atras 872 de milioane de lei și 42 de milioane de euro prin cea de-a șasea ofertă primară de vânzare de titluri de stat Fidelis pentru populație derulată în ultimii doi ani prin Bursa de Valori București (BVB). Titlurile au intrat la tranzacționare în 16 decembrie.

„Pe parcursul acestui an, persoanele fizice au investit 4,3 miliarde de lei în Fidelis, ceea ce demonstrează că programul se bucură de un interes ridicat, fiind un instrument de economisire atât disponibilitățile în lei și euro.

Participarea susținută a investitorilor cu ocazia celor patru emisiuni derulate în 2021 dovedește aprecierea de care se bucură acest program, care oferă siguranță investițiilor și reprezintă o alternativă necesară pe piața instrumentelor financiare românești”, a pous Adrian Câciu, ministrul finanțelor.

Valoarea celor șase runde de finanțare derulate de MF în 2020 și 2021 la BVB se apropie 2 miliarde de euro. Ministerul a derulat oferta publică de vânzare a titlurilor Fidelis, denominate în lei și în euro, în perioada 18 noiembrie – 10 decembrie 2021. Oferta a fost dedicat persoanele fizice rezidente și nerezidente de peste 18 ani.

Sindicatul de intermediere al ofertei a fost format din BT Capital Partners (lead manager) și Banca Transilvania, BCR și BRD. În cadrul ofertei, românii au plasat 8.817 ordine de subscriere a titlurilor de stat denominate în lei și euro. Oferta a cuprins titluri de stat în lei cu maturități de 1 și 3 ani, și o emisiune în euro, cu scadența la 5 ani.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CSR în ADN. Star Transmission & Star Assembly au sponsorizat în 2021 aproape 2 milioane de euro

Articolul următor

Una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani: Speedwell cumpără un teren de 9 hectare în nord-vestul Bucureștiului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share