Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centura Metropolitană Cluj, eliminată din PNRR

Costul proiectului variantei de ocolire de 41 km e estimat de autorități la 800 de milioane de euro

Viitoarea centură de ocolire prin partea de sud a municipiului Cluj-Napoca (TransRegio Feleac 35) a fost scoasă din Planul Național de Redresare și Reziliență, a anunțat primarul Emil Boc.

El a dat vina pentru această stare de fapt pe fostul ministru al transportului, Cătălin Drulă, potrivit Napoca Live. „Niciodată nu am cerut o prioritizare a proiectelor (metroul înaintea centurii).

Noi, administrația locală, am susținut în egală măsură toate proiectele. Centura Metropolitană a fost scoasă din PNNR. Dacă acest proiect era în continuare în PNNR, noi eram obligați să demarăm lucrările anul viitor. Ministrul Drulă a decis să scoată Centura Metropolitană din PNNR”, a menționat Boc.

Centura Metropolitană este un proiect important pentru Cluj, susține edilul clujean. „Centura Metropolitană este un proiect important pentru Cluj și îl susținem necondiționat. Proiectele din PNNR sunt finanțate cel mai rapid, deoarece avem un termen pentru a le finaliza. Ministrul Drulă a scos din PNNR Centura Metropolitană, deși ministrul Marcel Boloș a introdus acest proiect pe lista celor finanțate de PNNR”, a mai spus primarul.

Centura metropolitană a Clujului pleacă de la Gilău, trece prin Florești, intră în Cluj-Napoca în zona Cora, continuă prin Făget, Calea Turzii, iese la Selgros și se ajunge la Centura Vâlcele – Apahida. Ultima evaluare de cost pentru TR 35 este de peste 800 de milioane de euro.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Ce aeroporturi regionale din Ardeal primesc bani de la guvern

Articolul următor

Undă verde pentru un proiect de 22 milioane euro la Aeroportul Oradea

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share