Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Strategia Sălajului: parc industrial, brand, infrastructură, colectare selectivă

Documentul strategic stabilește direcțiile de acțiune pentru orizontul anului 2027

Crearea unui parc industrial, promovarea brandului județean Țara Silvaniei, modernizarea rețelei de drumuri județene, grad de colectare selectivă a deșeurilor de 100%, investiții în sănătate sunt obiectivele cuprinse în strategia integrată de dezvoltare durabilă a județului pentru perioada 2021-2027.

Structurat în opt capitole, documentul reprezintă rezultatul unui proces de planificare strategică desfășurat în opt luni, bazat pe prelucrarea și analiza unui set extins de date statistice și documente din domenii diverse, dar și pe măsurarea percepției locuitorilor cu privire la calitatea vieții în județ.

Unul dintre aspectele esențiale avute în vedere în elaborarea noii strategii l-a constituit implicarea continuă și activă a tuturor actorilor locali, de la instituții publice, companii și investitori privați, la organizații nonguvernamentale, mass-media și cetățeni, prin organizarea a patru grupuri tematice de lucru.

“Acest document strategic este extrem de important pentru județul nostru, întrucât stabilește direcțiile de acțiune pentru orizontul anului 2027, ținând cont atât de nevoile comunităților, cât și de avantajele competitive ale Sălajului.

Este un instrument de lucru ce facilitează implementarea de proiecte care să asigure o dezvoltare armonioasă și durabilă și să permită recuperarea decalajelor economico-sociale față de alte zone ale țării. Am convingerea că valorificând în mod eficient atuurile județului nostru, putem accelera ritmul de creștere economică, spori atractivitatea ca destinație turistică și îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor.

Sălajul are toate premisele pentru a deveni o zonă cu economie diversificată și performantă, cu un mediu antreprenorial dinamic și turism dezvoltat, cu identitate locală bine conturată, conectivitate crescută și un sistem educațional adaptat cerințelor pieței locale și meseriilor viitorului”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Pentru perioada 2021-2027, administrația județeană și-a propus să implementeze 45 de proiecte în sănătate, infrastructură, turism, dezvoltare urbană și rurală. Strategia integrată de dezvoltare durabilă a județului Sălaj pentru perioada 2021-2027 poate fi consultată pe site-ul CJ Sălaj, la secțiunea “Strategii, programe, proiecte”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea Oradea donează cărți orădenilor

Articolul următor

Firmele românești din Arad din Top 20 TB au avut o cifră de afaceri de peste 4.060 milioane lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share