Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bugetul Sibiului în 2022: se propune ca 55% să fie dedicat investițiilor

FOTO: Ovidiu Matiu

Primarul Sibiului propune ca 55% din bugetul orașului pentru anul 2022 să fie alocat investițiilor. Instituția a publicat propunerea de buget pentru dezbatere publică și așteaptă propuneri sau sugestii de la cei interesați până pe 27 ianuarie.

„Propunerea de buget local pentru anul 2022 este afișată pe site-ul sibiu.ro pentru consultare publică. Am construit bugetul de anul acesta pentru continuarea dezvoltării orașului, aproximativ 55% din fonduri fiind propuse a fi alocate spre investiții care să aibă ca rezultat creșterea calității vieții pentru sibieni. De la modernizarea cartierelor și investițiile în drumuri și poduri și până la modernizarea clădirilor unităților de învățământ, amenajarea de spații pentru sport și agrement, fondurile investite de noi vor dezvolta Sibiul pe mai multe direcții, toate importante pentru oraș”, a explicat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Propunerea de buget și o sinteză a principalelor informații din acesta sunt disponibile AICI.

Astfel, conform propunerii, bugetul total al municipiului Sibiu în 2022 este estimat la suma de 955,22 milioane lei. Veniturile totale provin din încasările din taxe și impozite și cotele defalcate din impozitul pe venit (50%), din fonduri europene obținute de Primăria Sibiu (28%). Alte 17% reprezintă excedentul bugetar din anii precedenți, iar 5% – sume defalcate din TVA, adică sume pe care administrația locală estimează că vor veni de la Bugetul de Stat pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap, salariile asistenților personali etc.

În ceea ce privește cheltuielile totale, 54% dintre acestea, adică peste 513 milioane de lei vor fi alocate pentru investiții pentru dezvoltarea orașului, iar 46% – pentru administrarea orașului (reparații la străzi, iluminatul public, întreținerea parcurilor și zonelor verzi, salubritate, reparații și achiziția de dotări pentru unitățile de învățământ, întreținerea mobilierului urban), subvenționarea activității de transport public, finanțarea activității culturale și sportive, funcționarea obiectivelor de agrement, funcționarea Primăriei Sibiu și a serviciilor publice din subordinea Consiliului Local, etc.

Cele mai mari sume vor fi alocate domeniilor Infrastructură și mobilitate (34% din bugetul total, adică 327,32 milioane de lei) și Sport, cultură și spații verzi (23% din bugetul total, reprezentând 218,35 milioane de lei).

Foto principală: Ovidiu Matiu

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sibiul va avea până la sfârșitul anului 15 stații de încărcare a mașinilor electrice

Articolul următor

Apare un nou operator pe aeroporturile Transilvaniei: Air Connect

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share