Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

40 de tineri antreprenori clujeni, selectați de fondul de inovare FIX

Întreprinzătorii calificați în etapa finală pot să obțină granturi de 50.000 de euro | Foto: FIX Cluj

Fondul de Inovare și Experiment Cluj-Napoca (FIX Cluj), proiect unic în România, care ajută tinerii din Cluj-Napoca să creeze inițiative de antreprenoriat inovator, a intrat în etapa de formare și mentorat.

Primul fond de inovare dedicat finanțării inițiativelor antreprenoriale ale tinerilor clujeni a fost lansat de Primăria Cluj-Napoca (PCN), Clusterul de Educație C-EDU și Fundația Botnar. Din 145 de propuneri inovatoare, primite în octombrie, 40 au fost selectate să participe în etapa următoare.

Aceste idei sunt premiate de către PCN cu 3.000 de euro. Echipele sunt formate din tineri între 16-26 de ani care locuiesc, studiază sau lucrează în Cluj-Napoca. Tinerii și-au prezentat ideile în fața colegilor din echipele adverse în cadrul primului eveniment din acest an, FIX Kick-Off 2022, desfășurat online.

Până în martie, echipele selectate vor parcurge un program de formare și mentorat prin care își vor putea îmbunătăți ideile, urmând ca ele să fie prezentate din nou în fața juriului pentru o posibilă a doua rundă de finanțare, de 12.000 de euro, în cadrul programului de inovare socială. Programul vine în ajutorul echipelor prin granturi de până la 50.000 de euro pentru a experimenta și a dezvolta proiectele.

„În 2012 se năștea ideea candidaturii pentru Capitala Europeană a Tineretului, titlu obținut în 2015, care s-a concretizat prin programe și proiecte inovatoare. Multe alte lucruri s-au întâmplat de atunci, ecosistemul de startup-uri fiind într-o continuă dezvoltare, iar acum municipalitatea, ca actor principal, a avut inițiativa de a lansa acest program experimental” – Andras Farkas, coordonator FIX Cluj.

FIX Cluj este o inițiativă a ecosistemului de inovare clujean, managementul tehnic fiind asigurat de Grupul PONT. Acesta a fost dezvoltat cu susținerea financiară a Fundației Botnar (Elveția) și cu participarea activă a unei rețele de parteneri instituționali și experți în crearea cadrului general printr-un proces inovator. Susținători ai proiectului sunt companiile NTT DATA, AROBS, Bosch, Salt & Pepper, BCR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Din Portugalia până în Australia: unde poate fi găsit soiul nobil Feteasca Regală, care provine din zona Daneș

Articolul următor

SAA anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share