Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prețurile terenurilor de lângă Lacul Vârșolț au crescut de 10 ori

Pentru locurile de pe malul lacului din Sălaj se bat nu numai pescarii, ci și imobiliarii | Foto: ABAST

Vestea că lacul din comuna sălăjeană se va transforma din sursă de apă potabilă în zonă de agrement a urcat substanțial prețurile la terenurile de lângă acesta.

De lac sunt interesați tot mai mulți investitori imobiliari, terenurile din jur s-au vândut ca pâinea caldă, iar să găsești o parcelă de teren aici, aproape imposibil, conform Magazin Sălăjean. Interesul pentru terenurile din jurul lacului a crescut de câțiva ani, investitorii vizând zona cu potențial turistic deosebit. Cele mai multe au fost deja vândute.

Anunțul că lacul ar putea deveni sursă secundară de apă pentru județul Sălaj a făcut ca suprafețele agricole din jur să devină o țintă pentru investitori imobiliari, persoane fizice și juridice. Primarul Lajos Breda a menționat că prețurile au crescut și de 10 ori în ultimii ani.

„Proprietarii, localnicii, nu vor să vândă. Există excepții, terenuri de vânzare, dar prețurile sunt mari. Am înțeles că un ar costă și 1.000 euro, chiar mai mult. Mulți vor să cumpere, dar nu mai au ce. Oamenii se gândesc să investească după ce au auzit că lacul se va transforma într-o sursă de rezervă, iar posibilitățile de agrement în zonă ar fi mari”.

Autoritățile locale și-au manifestat interesul să preia lacul după ce Sălajul va fi alimentat cu apă potabilă prin magistrala de aducțiune din județul Cluj. „Ne-am dori să preluăm lacul în administrare. Nu știm dacă va fi posibil acest lucru, dar vedem ce se va întâmpla”, a spus edilul, primăria fiind  interesată în dezvoltarea și promovarea turismului în zonă.

Administrația Bazinală a Apelor Someș Tisa (ABASAT) a precizat că amenajarea hidrotehnică – amplasată pe râul Crasna, la 96 km de frontiera cu Ungaria – protejează populația de producerea unor inundații. Ea reprezintă acum și principala sursă de alimentare cu apă pentru localitățile din Sălaj.

De 40 de ani, acumularea este exploatată de Sistemul de Gospodărire a Apelor Sălaj. Pe de altă parte, Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sălaj gestionează activitatea de pescuit pe majoritatea lacului Vârșolț, însă există și terenuri de pe mal îngrădite, care se află în proprietate privată, cu zone de campare și de divertisment.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Da Vinci Construct începe construcția platformelor de colectare a deșeurilor din Bihor

Articolul următor

Colliers: Dezvoltările rezidențiale se îndreaptă spre noi maxime în 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share