Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se concretizează Ruta Culturală Carpatia în Maramureș

Experții din Maramureș vor să știe câți dintre vizitatorii județului sunt de fapt turiști | Foto: CDIMM

Fundația CDIMM Maramureș a organizat o întâlnire de lucru a grupului de experți al proiectului “Ruta Culturală Carpatica” (RCC). Organismul consultativ este format pentru a asigura implementarea proiectului de către partenerul român.

La întâlnire au participat Rada Pavel – Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale “Liviu Borlan” Maramureș, expert în turism; Timur Chiș – Muzeul Maramureșului Sighetu Marmației, muzeograf; Cristina Sancu – Asociația Ecologica, expert; Nicolae Dăscălescu – TechnoCAD, manager; Mihai Badea – Holisun, expert IT; Claudia Chiorean, agenția Mara Holiday, manager; Mariana Lupșe MEAT Baia Mare, reprezentant; Diana Iluț, Primăria Baia Mare, consultant; Oana Teremtuș, Muzeul Maramureșean de Etnografie și Artă Populară Baia Mare; Adriana Danci, Consiliul Județean Maramureș.

Au fost prezenți trei experți ai Fundației CDIMM: Radu Big, coordonator de proiect în România, Angela Mureșan, expert în comunicare, Vlad Pascu, expert în proiect. Temele dezbătute au fost studiul sociologic, raportul statistic dintre vizitatori și turiști, evaluarea obiectivelor turistice culturale și istorice din zonă. Grupul de experți a formulat contribuții pentru actualizare cu scopul de a trece la selecția obiectivelor care urmează să fie incluse în RCC.

Proiectul RCC, cofinanțat de Uniunea Europeană, este implementat de Asociația Ivano-Frankivsk pentru Dezvoltare Economică în parteneriat cu CDIMM și Universitatea Tehnică Națională de Petrol și Gaze (Ucraina), ca parte a Programului de Cooperare Transfrontalieră a Instrumentului European de Vecinătate Ungaria – Slovacia – România – Ucraina 2014-2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Conducerea Transilvania Investments Alliance a propus Adunării Generale Ordinare ca profitul net realizat în exercițiul financiar 2022 să fie repartizat, oferind acționarilor dividende de 30,2 milioane de lei (0,014 lei/acțiune).

Program de educație financiară pentru studenții și masteranzii din 24 de universități la inițiativa ASF

Articolul următor

Teren multisport construit cu fonduri europene la Aleșd

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share