Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investitor major pentru Parcul Industrial Tetarom V. Vrea 150 de hectare la Luna

Administrațiile județeană și locală se află în negocieri cu un mare producător de mașini pentru preluarea integrală a viitorului parc industrial de 150 ha din comuna clujeană Luna. 

“Acest investitor, operator economic important, din domeniul construcțiilor de mașini, vrea să preia cele 150 ha încă din această fază, am discutat cu Primăria Luna, proprietarul terenului, și se pare că sunt șanse ca acest parc industrial să fie ocupat integral mai repede decât ne așteptam. Am avut mai multe cereri pentru a se prelua acest parc.

Este la 50 km de Aeroportul Cluj, la 48 km de Aeroportul Mureș, are acces la drumul european și foarte aproape de autostradă. Ca atare nu mă miră acest interes. Am agreat idea de a se prelua acest parc industrial, urmează ca la nivelul primăriei să găsim soluții, pentru că există companii interesate.

În general, firmele mari cer confidențialitate până când acest lucru nu se întâmplă. Pentru Tetarom V abia am dat hotărârile anul trecut, când am făcut și demersurile de parc industrial. Dacă și primăria este de acord, în virtutea protocolului, vom accepta această propunere”, a spus președintele Consiliului Județean (CJ) Alin Tișe.

Acesta a adăugat că pentru proiectul viitorului pasaj rutier de la parcul industrial Tetarom III, CJ studiază o soluție de finanțare cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. “Suntem eligibili pentru acest proiect, însă nu avem cum să ajungem la faza de execuție pentru acest an”, a menționat Tișe.

El a menționat că instituția este dispusă să se implice și în finanțarea unui terminal cargo și în prelungirea pistei actuale de la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAC) dacă legislația îi va permite.

“Aeroportul a primit direct bani europeni de investiții. Am depășit faza tensiunilor dintre cele două conduceri, proiectele începute nu au putut fi definitivate decât prin aportul CJ, instituție căreia AIAIC îi este subordonat. Noi trebuie finalizăm și podul pe care trebuie să îl facem între pistă și centură, luat ca angajament pentru proiectul cu finanțare europeană al AIAIC”, a detaliat Tișe.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sighetu Marmației vrea să devină Smart City

Articolul următor

Investitorii francezi iau pulsul Oradiei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share