Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Open Robotics Intelligent Grid 2023

A fost prezentat clasamentul universitar Webimetrics

Potrivit celei mai recente ierarhizări realizate de Webometrics (ianuarie 2022), Universitatea Babeș Bolyai ocupă primul loc, fiind urmată de Universitatea Cuza din Iași. Universitatea de Vest Timișoara se plasează pe locul 5 dintr-un total de 98 de instituţii de învăţământ superior ierarhizate din România, ocupând în același timp poziția 526 la nivel european, respectiv poziția 1334 la nivel mondial.

Ranking-ul Webometrics are la bază date de tip „open sources” de încredere şi se bazează pe următorii 3 indicatori: Vizibilitate (50%) – include numărul de rețele externe care sunt conectate către paginile web ale instituției; Transparență (10%) – include numărul de citări ale autorilor de top utilizând informaţiile din profilurile instituționale Google Scholar Citations; Excelență (40%) – informațiile sunt colectate din Scopus (Scimago) şi reprezintă cele mai citate lucrări (primele 10%) din domeniile de referinţă pentru ultimii 5 ani anteriori evaluării.

Ranking-ul Webometrics este publicat de două ori pe an – datele sunt colectate în primele săptămâni din ianuarie şi iulie, pentru a fi publice la sfârșitul acestor luni – şi acoperă mai mult de 31.000 instituții de învățământ superior la nivel mondial. Ranking-ul are ca scop motivarea instituţiilor şi cercetătorilor pentru a avea o prezenţă web care să reflecte cu precizie activitățile lor.

Constituit în 2004 de către Cybermetrics Lab (Spanish National Research Council, CSIC) din Spania, Webometrics este un sistem de clasificare pentru universităţile din întreaga lume, fiind bazat pe indicatori care iau în calcul atât volumul conținutului web (numărul de pagini web şi fişiere), cât şi vizibilitatea şi impactul acestor publicaţii web în funcție de numărul de interlink-uri externe (citări ale site-ului).

În clasamentul care cuprinde universitățile românești Babeș-Bolyai din Cluj e pe primul loc, urmată de Alexandru Ioan Cuza din Iași și Universitatea Politehnica București.

Pentru informaţii suplimentare consultaţi: https://webometrics.info/en/Europe/Romania

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Echipele Continental din România lucrează la dezvoltarea tehnologiilor incluse în cadrul noului BMW iX electric

Articolul următor

THE MIPIM AWARDS 2022 FINALISTS UNVEILED. Warsaw Breweries, finalist at best mixed-use development category.

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share