Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Winsedswiss Education Group pregătește deschiderea unei noi academii ohma, la Buziaș în Timiș

Winsedswiss Education Group pregătește deschiderea unei noi academii ohma, la Buziaș în Timiș

La Buziaș, în Timiș urmează să fie deschisă în curând cea mai nouă academie ohma din România, cea de a patra. Aceasta va organiza cursuri vocaționale sub licența École hôtelière de Lausanne (EHL), cea mai prestigioasă instituție de învățământ în domeniul ospitalității la nivel mondial, primăria locală asigurând sprijinul logistic pentru deschiderea centrului.

Consiliul Județean Timiș vine în sprijinul relansării turismului în județ, prin susținerea deschiderii unei academii în ospitalitate sub sigla ohma, la Buziaș. Un astfel de proiect ar ajuta foarte mult pentru a rezolva problemsa lipsei forței de muncă și a personalului specializat în industria ospitalității. De asemenea, se are în vedere și îndeplinirea obiectivului din Strategia sectorială de dezvoltare turistică a județului Timiș 2018 – 2028 de creștere cu 10% a personalului angajat în turism în 2025 față de 2018 și creșterea gradului de retenție pe posturi din turism și conexe cu 20% în același interval. Actualul proiect se înscrie și în Strategia de dezvoltare socio-economică a județului Timiș 2021 – 2027 și în direcțiile de dezvoltare teritorială asumate de CJT.

La sediul Consiliului Județean Timiș, a avut loc semnarea unei Declarații Comune în vederea susținerii academiei în ospitalitate ohma. Aceasta a fost semnată de către vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, alături de patru parteneri importanți: Winsedswiss Education Group, Primăria Orașului Buziaș, Inspectoratul Școlar Județean, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș.

Fundația Didactica, Winsedswiss România și academia ohma, sub licența Ecole hôtelière de Lausanne, sunt entități care fac parte din Winsedswiss Education Group, acesta urmând să asigure crearea și furnizarea de programe educaționale. Învățământul vocațional, universitar și postuniversitar este bazat pe filosofia sistemului elvețian de educație duală, fiind o îmbinare a noțiunilor teoretice cu transpunerea acestora în practică la locul de muncă. Winsedswiss va oferi aceste programe de formare licențiate cu licență Ecole hôtelière de Lausanne, operând academia de ospitalitate ohma alături de Primăria Buziaș, care va asigura partea logistică, cât și cu sprijinul important al celorlalte instituții partenere.

Academia ohma din orașul Buziaș va fi al patrulea campus licențiat EHL deschis de grupul educațional winsedswiss (World Institute of Service Education) în România. Asemenea academii mai sunt deschise la București, Brașov și Oradea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

99% dintre companiile din România aflate în Top 1000 sunt prezente în mediul online, conform unui studiu realizat de agenția KLAIN

Articolul următor

Economia Clujului în 2021: industrie în creștere, deficit comercial

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share