Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bistrița renunță la aquaparkul din Wonderland. “Ne costa 14 milioane de euro”

Municipalitatea bistrițeană a abandonat proiectul parcului acvatic pe care urma să îl edifice la complexul Wonderland din cauza costurilor prea mari și va cumpăra Baza Mecanica pentru o zonă de agrement.  

Instituția a convenit achiziția pentru care va debloca aproape 5 milioane de lei, conform Bistrițeanul. „Prețul cu care am achiziționat terenul este de 26 euro/mp. Raportându-ne la 3,28 ha, a rezultat o sumă de 4,2 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Acest preț este unul cert, chiar dacă suma va fi plătită după rectificarea din iulie.

Pe acest teren aflat în proximitatea Pădurii Schullerwald intenționăm să amenajăm o zonă de agrement de mare nivel. Vom avea bazine de înot, terenuri de sport, tobogane, aparate de fitness, deci o întreagă paletă de funcțiuni pentru relaxarea și divertismentul bistrițenilor”, a declarat primarul Ioan Turc.

Baza de agrement sportiv a societății Novarm Construct cuprinde teren de fotbal, două terenuri de tenis, două bazine de înot, alei și drumuri de acces, fiind edificate două tribune și trei construcții anexă. Pentru transformarea acesteia va trebui demarat un proiect.

„Vom face o lucrare pe fonduri europene. Accesarea acestora se va face undeva în 2024. Aquapark-ul din Wonderland a fost îngropat din start. Valoarea era de 40 de milioane de lei în 2016. Cu toate modificările și recalcularea făcute, acum ar ajunge la 70 de milioane, din fonduri proprii. Deci nu ar putea să se facă. Ce văd eu și pe ce mizez e să facem acolo un bazin de înot de dimensiuni olimpice” a declarat edilul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tinerii agricultori locali, îndrumați de USAMV și Banca Transilvania

Articolul următor

Serele Bio Culture, premiate la Modern Buyer Awards

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share