Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cinci hectare de teren împădurite la Tinca în cadrul acțiunii #PlantămSperanță

O impresionantă desfășurare de forțe a avut loc sâmbătă, 19 martie 2022, în cadrul acțiunii #PlantămSperanță. Sute de voluntari, coordonați de Ionuț Coman, au plantat copaci pe o suprafață de circa cinci hectare pe un teren ce aparține de Ocolul Silvic Tinca.

Voluntarul Ionuţ Coman a fost sprijinit în acțiunea sa de mai multe organizații și companii, printre care: Cătunul Verde, Crişana 6, Masai şi Rune, Caritas, Direcţia Silvică Bihor, Ocolul Silvic Tinca, ABA Crişuri, Jandarmeria Bihor, Penitenciarul Oradea, Leroy Merlin, Marvicon, VPK, Connect Group, Plexus, Inteva, Vernicolor, DeLonghi, Zaleco, Nidec, EBM, Celestica, European Vegetable, Purem, Drauber, Qubiz, Qapirom, CargoTrack, Universitatea Oradea, Colegiul Național Onisifor Ghibu, Colegiul Național Emanuil Gojdu, Liceul Economic Partenie Cosma, Școala Husasău de Tinca, Școala de șoferi Decebal, Normandia Safeti Project. Acţiunea de sâmbătă a fost intitulată „Plantăm speranţă” şi a fost inclusă în campania „un Om, un Pom, o Ţară… o Lume”, demarată în 2019 tot de Ionuţ Coman. Atunci în localitatea Sârbi au fost plantaţi 18.000 de puieţi.

Acum voluntarii au reîmpădurit o zonă de cinci hectare de la intrarea în Husasău de Tinca cu 25.000 de puieţi de frasin şi de stejar.

Parcelele de teren au fost pregătite pentru reîmpădurire de Ocolul Silvic Tinca. Acestea au fost delimitate în sectoare şi repartizate unor grupuri de voluntari. Pădurarii i-au învăţat pe voluntari cum trebuie să planteze, i-au supravegheat şi ajutat ori de câte ori a fost nevoie. Conform organizatorilor, puieţii vor fi verificaţi periodic, iar cei care nu se vor prinde vor fi înlocuiţi.

La finalul acțiunii, voluntarii au fost serviți cu gulyás de porc, gătit în ceaune de bucătari voluntari, și bere artizanală, oferită de Bers Nova.

Organizatorii promit o campanie similară în toamnă sau primăvara viitoare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
ministrul bolos ioan pop

Ministerul Cercetării a semnat un acord de colaborare cu Academia Română

Articolul următor
Noul sediu al extensiei din Bistrița-Năsăud al Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) a fost dat în folosință.

Cum arată “sediul high-tech” din Bistrița al Universității Tehnice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share