Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Exportatorii i-au depășit pe importatori la Cluj

Volumul exporturilor din județul Cluj a fost aproape dublu față de cel al importurilor, în noiembrie 2021.

Volumul exporturilor din județul Cluj a fost aproape dublu față de cel al importurilor în noiembrie 2021.

Comparativ cu primele 11 luni din 2020, exporturile au crescut cu 30,9%; importurile, cu 27,5%, conform Direcției Județene de Statistică. Deficitul comercial în aceste luni a fost de 1,1 miliarde de euro, cu 21,4% peste cel din aceeași perioadă a anului precedent. În noiembrie 2021, exporturile (FOB) au însumat 262 de milioane de euro, cu 48,1% mai mari comparativ cu noiembrie 2020.

Importurile (CIF) au însumat 322 de milioane, în creştere cu 25,5%. Activitatea de comerţ exterior din judeţ, în primele 11 luni din 2021, s-a concretizat în realizarea unui volum de export de 2,1 miliarde de euro şi a unor importuri care însumează 3,2 miliarde de euro.

Soldul operațiunilor de comerț internațional în noiembrie 2021 a fost de minus 59 de milioane de euro, cu 24,9% mai mic decât deficitul comercial înregistrat în noiembrie 2020. Datele provin din sistemele Intrastat, Extrastat, de la Transelectrica, Transgaz și Registrul Statistic al Întreprinderilor.

Producție industrială în scădere

În ianuarie 2022 producţia industrială a scăzut cu 8,7% faţă de aceeaşi lună din 2021. Indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie, în ianuarie 2022, a fost cu 25,6% mai mare faţă de ianuarie 2021. Indicele producţiei industriale se calculează pe baza valorii producţiei industriale realizată de unităţile din nomenclator.

Cifra de afaceri nu include taxa pe valoarea adăugată şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe. Raportarea cifrei de afaceri pe judeţe se face după sediul central al întreprinderii furnizoare de date.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ukrainian Refugee SAP

SAP lansează un program special de recrutare și onboarding pentru refugiații din Ucraina

Articolul următor

Peste 1.100 de locuri de muncă vor fi oferite la Târgul de joburi Oradea Job Expo

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share