Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Intrările în Oradea dinspre Nojorid și Biharia vor fi lărgite la patru benzi

Intrările în Oradea dinspre Nojorid și Biharia vor fi lărgite de la două la patru benzi, traficul devenind astfel mai fluid, iar conexiunile cu viitoarele drumuri de legătură vor fi mult mai facile.

Consilierii locali și județeni au aprobat încheierea unui acord de asociere în vederea executării lucrărilor de lărgire de la două la patru benzi pe DN19 (E671) și DN79 (e671). Este vorba despre drumul de ieșire din Nojorid spre Oradea și drumul de ieșire din Biharia spre Oradea.

Calea Aradului merge până la aeroport pe o porțiune de patru benzi de circulație, iar de la aeroport se îngustează la două benzi. Este important să lărgim acest drum la patru benzi de circulație pentru că în girația respectivă va fi un nod rutier important. O coborâre de pe drumul expres Oradea-Arad va avea loc în această zonă, între Livada și Oradea, astfel că toți cei care vor coborî aici vor intra pe drumul care va fi modernizat la patru benzi. Totodată, în viitor, drumul de legătură dintre Oradea și Nojorid, care va fi realizat de Consiliul Județean Bihor, va avea o bretea ce va ajunge tot aici”, a precizat primarul Florin Birta.

În zona aeroportului se va realiza un sens giratoriu pentru a se asigura un acces cât mai facil la aeroport și pentru a se evita orice fel de accidente în zonă.

O altă lărgire de la două la patru benzi se va realiza pe drumul Oradea – Biharia, pe tronsonul delimitat de sensul giratoriu de la intersecţia cu drumul rapid al Oradiei şi intrarea în comuna Biharia, unde va fi amenajat un sens giratoriu de legătură cu centura comunei Biharia, centură care va fi realizată de Consiliul Județean Bihor.

Municipalitatea va aloca o sumă de bani către Zona Metropolitană Oradea, cea care se va ocupa de studiile de fezabilitate. Este vorba de aproximativ 400.000 de lei. Odată finalizate studiile de fezabilitate, acestea vor fi predate Consiliului Județean Bihor, care se va ocupa de partea de achiziție și de procedura de expropriere a terenului”, a punctat primarul Florin Birta.

Totodată, municipalitatea va acorda Zonei Metropolitane Oradea suma de 800.000 de lei pentru elaborarea studiilor de fezabilitate în vederea amenajării a 40 de km de piste de biciclete ce vor face legătura între Oradea și comunele din zona metropolitană. Pistele vor viza următoarele trasee:

– Oradea-Paleu-Catariu-Lac Șișterea,

– Oradea-Biharia,

– Oradea-Nojorid-Sânmartin-Apateu-Șauaieu (lac),

– Oradea-Nojorid.

În acest moment pregătim studiile de fezabilitate în vederea depunerii prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Urmează ca împreună cu comunele din jur să decidem cum vom construi aceste piste de biciclete. Valoarea estimativă a investiției se ridică la 21 de milioane de lei, dar valoarea exactă o vom cunoaște după finalizarea studiilor și stabilirea exactă a traseelor. Eu cred că această legătură este una destul de importantă, atât pentru orădeni cât și pentru cei care vin din localitățile învecinate în Oradea”, a precizat primarul Florin Birta.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Municipiul Oradea va achiziționa încă 25 de tramvaie pe fonduri europene

Articolul următor

Reprezentanții parcurilor industriale din România s-au reunit la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share