Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea din Sibiu a primit trei brevete noi din partea OSIM

ulbs universitatea lucian blaga din sibiu

Universității „Lucian Blaga” din Sibiu i-au fost acordate la începutul acestui an de către Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) trei brevete noi.

Potrivit administrației universității sibiene, cele trei brevete au fost acordate pentru următoarele invenții:

1. „AUTOMOBIL ELECTRIC PERSONAL INDIVIDUAL”, având următorii inventatori: Țîțu Aurel Mihail, Oprean Constantin, Bondrea Ioan, Mărginean Ion, Țîțu Ștefan, Moldovan Alexandru Marcel și Bogorin-Predescu Adrian;

2. „SISTEM MODULAR FLEXIBIL DE FIXARE A SEMIFABRICATELOR PENTRU PROCEDEUL DE DEFORMARE INCREMENTALĂ”, având următorii inventatori: Racz Sever-Gabriel, Breaz Radu-Eugen, Oleksik Valentin Ștefan, Pascu Adrian Marius, Popp Ilie Octavian, Gîrjob Claudia Emilia, Tera Melania, Chicea Anca Lucia, Biriș Cristina Maria și Crengăniș Mihai;

3. „BICICLETĂ CU SISTEM DE RECUPERARE ENERGETICĂ ACCENTUATĂ”, având următorii inventatori: Țîțu Aurel Mihail, Oprean Constantin, Bondrea Ioan, Carabulea Ilie, Mărginean Ion, Moldovan Alexandru, Bogorin-Predescu Adrian și Iuonaș Ioan Dănuț.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu acordă, prin Institutul de Transfer de Cunoaștere Hasso Plattner (ITC HPI-ULBS), consultanță în vederea depunerii la OSIM a cererilor de brevete și mărci. ITC HPI-ULBS are ca scop dezvoltarea și promovarea activităților de educație, cercetare științifică, transfer de tehnologie și antreprenoriat inovator precum și gestionarea și promovarea portofoliului de drepturi de proprietate intelectuală rezultate în urma proceselor de cercetare și educație.

În perioada 2017-2022 colectivele de cercetători din ULBS au depus 11 cereri de brevete naționale și o cerere de brevet internațional și au obținut 19 brevete naționale și încă 3 hotărâri de acordare de brevete naționale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Carmen-Ravon-CBRE-Retail_Occupier_CEE

Dezvoltatorii de Retail își mențin concentrarea pe orașele regionale, unde vor fi livrate cele mai multe proiecte în acest an

Articolul următor
Oameni de afaceri din Transilvania, întruniți la Cluj, au stabilit cum pot ieși învingători din criza pandemică, militară și energetică. Organizația Romanian Business Leaders (RBL) își asumă rolul de coordonator.

Antreprenorii clujeni profită de tripla criză. “România poate fi inundată de bani”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share