Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două unități Bonas, activate simultan în capitală. La a treia s-a renunțat

Producătorul clujean de lactate Bonas Dezmir a deschis două dintre cele trei locații prevăzute să devine funcționale în zona Bucureștiului.

Producătorul clujean de lactate Bonas Dezmir a deschis două dintre cele trei locații prevăzute să devină funcționale în zona Bucureștiului.

Magazinele au fost activate în Piețele Obor și Sudului. “Din păcate, locația din Chiajna-Dudu nu se va mai deschide”, a confirmat conducerea Bonas. 10% dintre vânzările de aici sunt direcționate către persoanele afectate de războiul din Ucraina, prin intermediul Asociației Tineri pentru Misiune. Următoarea intrare pe piață este preconizată la Timișoara. Rețeaua a ajuns la 20 de unități în țară, majoritatea în zona Cluj.

În goană după operatori și necalificați

La început de an, Bonas a anunțat debutul unei campanii de angajare de muncitori necalificați și de operatori producție lactate pentru fabrica sa din Dezmir. Avantajați sunt candidații cu experiență în industria lactatelor. Bonas este listată la Bursa de Valori Bucureşti. Firma a încheiat, în 2021, o subscriere aferentă exercitării drepturilor de preferinţă, cu 6,9 milioane de lei primite de la investitori.

Listarea a venit după derularea, în aprilie 2021, a unui plasament privat prin care au fost vândute 40% din acțiuni, la 5 lei/titlu. Oferta a fost suprasubscrisă. Compania a reușit să strângă, de la 114 investitori, 10 milioane de lei.

Finanțare de pe piața de capital

Compania vrea să folosească mecanismele de finanțare disponibile pe piața de capital, precum majorările de capital, emiterea de obligațiuni corporative, inclusiv convertibile în acțiuni, în funcție de necesarul de finanțare al companiei. Planurile prevăd o nouă fabrică, un sistem de franciză pentru magazinele din localitățile la o distanță mare de producție. Strategia vizează și alte orașe pentru extinderea rețelei. Acționari principali ai societății din Dezmir erau Vasile Naș, Emil Ovidiu Naș, Petru Brad.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Blue Air va deschide o nouă bază la Iași și va opera zboruri către 13 destinații

Articolul următor

Reabilitarea Cabanei Vadu Crișului, în grafic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share