Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Propunere pentru Olanda, de la Cluj: reechilibrarea balanței comerciale cu România

Reechilibrarea balanței comerciale cu Olanda și accelerarea procesului de aderare în Spațiu Schengen sunt sugestiile făcute oamenilor de afaceri din acest stat de către de deputatul clujean Viorel Băltărețu.

Reechilibrarea balanței comerciale cu România și accelerarea procesului de aderare în Spațiul Schengen sunt sugestiile făcute oamenilor de afaceri din această țară de către deputatul clujean Viorel Băltărețu.

Acestea au fost principalele subiecte pe care le-a abordat, ca vorbitor, în cadrul Romanian Business Day, eveniment organizat de Dutch Romanian Network. “În 2021 România a importat din Olanda bunuri de 4 miliarde euro, în timp ce exporturile românești au avut o valoare de doar 2,5 miliarde.

Din experiența mea de exportator în Olanda, știu potențialul pieței olandeze și am susținut necesitatea deschiderii acesteia către mai multe afaceri românești. În același timp, e nevoie ca, în România să asigurăm un climat de stabilitate politică pentru ca investitorii olandezi (aflați pe prima poziție în lista investitorilor străini în țara noastră) să poată să-și crească afacerile.

Amânarea aderării României la Schengen este o vulnerabilitate în relațiile româno-olandeze”, susține Băltărețu. El a recunoscut, însă, nevoia României de a face progrese reale în privința statului de drept, condiție esențială pentru aderare.

Program strategic de promovare a produselor românești

Oficialul clujean a avut și o întâlnire cu ambasadorul României la Haga, Lucian Fătu. Ca președinte al grupului de prietenie cu Regatul Țărilor de Jos, Băltărețu va susține cauza României și va promova intereselor comerciale ale României în Olanda.

Cu Mihai Borza, consilier economic în cadrul ambasadei, deputatul a analizat potențialul de export al serviciilor și produselor românești. El a discutat necesitatea unui program strategic de promovare a acestora în cadrul evenimentelor din cadrul ambasadei, târgurilor și expozițiilor din Olanda.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ADR Centru centralizează proiectele PNRR din regiune

Articolul următor

20 aprilie - 103 ani de la instaurarea administrației românești la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share