Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premierul Nicolae Ciucă a inaugurat Sala Polivalentă din Oradea

Una dintre cele mai moderne și eficiente săli polivalente din România a fost inaugurată miercuri, 20 aprilie, la Oradea, în prezența premierului României Nicolae Ciucă și a primarului Oradiei Florin Birta.

La eveniment au mai luat parte Cseke Attila – ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Marcel Boloș – ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Lucian Bode – ministrul Afacerilor Interne, Mircea Abrudean – șeful cancelariei prim-ministrului, Gabriel Ghilea – subsecretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ilie Bolojan – președintele Consiliului Județean Bihor, George Bologan – ambasadorul României în Regatul Spaniei, precum și alți reprezentanți ai Guvernului, autorităților locale și constructorilor responsabili de proiect.

Una dintre cele mai mari investiții în infrastructura sportivă orădeană

Însoțit de primarul Florin Birta, premierul Nicolae Ciucă a vizitat noua Sală Polivalentă, ridicată în apropierea drumului de centură al municipiului Oradea, care reprezintă o investiție foarte importantă pentru oraș, fiind una dintre cele mai mari în infrastructura sportivă orădeană din ultimele aproape cinci decenii.

Sala Polivalentă, una dintre cele mai mari investiții din infrastructura sportivă orădeană

Construcția are o capacitate de 7.000 locuri la spectacole, 5.500 la competiţiile de handbal şi 5.200 la cele de volei şi baschet (3.650 de locuri fixe și 1.650 de locuri în gradenele retractabile).

Valoarea investiției este de 112 milioane lei (aproximativ 23 milioane euro), fonduri asigurate de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții (CNI), la care se adaugă o cofinanţare de 5,2 milioane euro din partea Primăriei Oradea, ce reprezintă aproximativ 20% din valoarea totală a lucrărilor.

„Am vizitat, împreună cu autoritățile locale și membrii Guvernului, Sala Polivalentă de la Oradea, un obiectiv care a început cu mai mult timp în urmă. Îi mulțumesc domnului primar Birta, îi mulțumesc domnului președinte Bolojan care la vremea aceea era primar și și-a asumat acest proiect. Practic, putem să vorbim despre un model de bune practici, de colaborare între Guvernul României și autoritățile locale”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Cea mai performantă suprafață de joc din România

Pe lângă terenul principal, sala mai dispune de un teren de antrenament şi este dotată cu cea mai performantă suprafaţă de joc din România, dar şi cu una dintre cele mai bune instalaţii de sunet.

Sala are cCea mai performantă suprafață de joc din România

Clădirea cu gradene retractabile mai are patru vestiare, săli de conferință, săli de acreditare presă, zonă VIP, săli de forță, zonă de relaxare/recuperare (bazin de recuperare cu apă caldă, bazine de recuperare cu gheață), saună umedă, saună uscată, zonă comandă sisteme audio și multimedia.

„Îi mulțumesc domnului prim-ministru pentru prezența la Oradea. Istoria Sălii Polivalente trebuie să marcheze trei momente importante: anul 2014, când Guvernul Ponta a introdus-o la Compania Națională de Investiții pentru finanțare, anul 2016 când Guvernul Cioloș a aprobat indicatorii tehnico-economici ai sălii polivalente și anul 2022 când Guvernul Ciucă a finalizat această sală de sport și a dat-o spre folosința orădenilor și bihorenilor. Vreau să-i mulțumesc domnului ministru Cseke Attila pentru mandatul pe care l-a avut până acum, mandat în care a venit de fiecare dată când a avut ocazia să supraveghem împreună lucrările de la acest obiectiv. Vreau să mulțumesc CNI-ului și constructorilor. Sper ca această Sală Polivalentă, fiind folosită în mare parte de sportivi, să ne inspire și să înțelegem că o investiție făcută în echipă aduce rezultate. Spiritul sportiv să ne îndrume, să fim conștienți că în echipă putem avea rezultate foarte bune”, a punctat primarul Florin Birta.

Municipalitatea a asigurat atât amenajările exterioare, cât și conectarea la utilitățile aferente: drumurile de acces, parcările aferente, zonele verzi, racordarea la utilități (apă, canalizare, termoficare, energie electrică).

În septembrie 2016, Primăria Oradea a predat amplasamentul către CNI, iar în februarie 2018 s-a semnat contractul de lucrări între Companie și asocierea Construcții Erbașu SA Intergroup Engineering SRL, Delta ACM 93 SRL și Trameco S.A, în calitate de antreprenor. Lucrările au demarat în luna noiembrie a aceluiași an.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Impozitarea investitorilor la bursă devine mai simplă

Articolul următor
accesa echipa

Accesa aniversează 18 ani de activitate și o echipă de 1.000 de oameni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share