Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

NN Pensii rămâne parte din compania internațională NN Group

NN Pensii rămâne parte din compania internațională NN Group, susține Andreea Pipernea, CEO NN Pensii, într-o declarație de presă.

De asemenea, continuă să administreze direct economiile pentru pensie din Pilonul II pentru peste 2 milioane de participanţi.

NN Group a finalizat vânzarea NN Investment Partners în toate ţările în care operează, inclusiv România.

 

NN Pensii[1] administrează direct activele nete din conturile de Pilon II ale celor peste 2 milioane de participanți la fondul NN. În valoare totală de peste 31 de miliarde de lei la finalul lunii martie 2022[2], acestea reprezintă aproape 35% din piață, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară.

NN Pensii activează pe piața pensiilor administrate privat din România încă de la lansare, în 2007.

 

Parte a NN Group

NN Pensii face parte din NN Group, compania internațională de servicii financiare listată la bursa Euronext din Amsterdam din 2014.

În data de 11 aprilie 2022, NN Group a finalizat vânzarea companiei de management al investițiilor NN Investment Partners în toate ţările în care operează, inclusiv România. Ca urmare a tranzacției, NN Investment Partners este deținută integral de Goldman Sachs Group, Inc. și continuă să funcționeze independent de NN.

Celelalte companii din NN România rămân parte a NN Group, fără legătură cu tranzacția.

Mai departe, colaborarea NN Group cu NN Investment Partners continuă printr-un parteneriat strategic pe o perioadă de zece ani.

Pentru participanții la Fondul de Pensii Administrat Privat NN nu se schimbă nimic. NN Pensii continuă să fie parte din NN Group și să administreze direct economiile pentru pensie ale participanților.

 

Pilonul II garantează românilor contribuțiile nete

Sistemul de pensii private obligatorii Pilon II este gândit și riguros reglementat pentru a proteja economiile participanților. Românii au garanția că, atunci când vor ieși la pensie, vor primi cel puțin suma contribuțiilor istorice nete.

Pentru a putea oferi o astfel de garanție, administratorii constituie provizioane și contribuie cu sume importante către Fondul de Garantare a Drepturilor din Sistemul Pensiilor Private. Ambele aduc o siguranţă suplimentară pentru economiile de pensie ale românilor.

În același timp, există o separare juridică și patrimonială foarte clară între banii din conturile de pensie ale participanților și banii administratorului. În acest mod, se previne ca economiile pentru pensie ale oamenilor să fie afectate de situația administratorului.

[1] Fond: Fondul de Pensii Administrat Privat NN; Administrator: NN Pensii Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat SA, Bucureşti, Sector 5, Str. Costache Negri, Nr.1-5, et. 2-3 – www.nn.ro; Depozitar: BRD Groupe Societe Generale SA

[2] Notă: Performanţele anterioare nu reprezintă o garanţie a realizărilor viitoare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Katowice will host ABSL Summit 2022

Articolul următor
gdpr

România, pe locul 3 în UE după numărul amenzilor GDPR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share