Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noi proiecte în Pădurea Craiului

Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă (CAPDD) Bihor contribuie la dezvoltarea turismului responsabil în Pădurea Craiului prin amenajarea de trasee de vizitare, poteci tematice, trasee de cicloturism sau de alergare montană.

În acest an, (CAPDD) Bihor își propune să continue contribuția la dezvoltarea destinației de ecoturism Pădurea Craiului prin demararea proiectului Arii protejate pentru comunități viabile. Proiectul se va desfășura în parteneriat cu Primăria comunei Căbești, este sprijinit logistic de către Alpin Expe Mountain Shop și va avea o durată de 5 luni (mai-septembrie 2022).

Activități

Trasee noi în Pădurea Craiului

Cele mai importante activități care vor fi realizate în cadrul acestuia se referă la facilitarea vizitării responsabile a trei arii protejate de interes județean, create în anul 2021, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor. Este vorba despre Valea Dâlbii, (unde CAPDD a și propus și amenajat, în cursul anului 2021 împreună cu Serviciul Salvamont Bihor, un traseu turistic pitoresc și o potecă tematică), Izvoarele pietrifiante de pe Valea Sohodol și Cucuruz Valea Iedera. Toate cele trei arii naturale protejate se află pe raza comunei Căbești.

Panouri informative

Pentru atingerea obiectivului menționat, vor fi amplasate panouri informative la fiecare arie protejată, panouri de direcționare către acestea cât și un panou cu o hartă a zonei ce va fi amplasat în centrul comunei. De asemenea, vor fi organizate o serie de cursuri tematice pentru elevii din comună care vor fi fundamentate de o serie de mape educative pentru profesori, cu informații despre ariile protejate menționate și jocuri practice pentru copii, cu tematică de mediu. Totodată, vor fi realizate 2 noi trasee de cicloturism pentru familii cu copii (de dificultate redusă) care vor porni din centrul comunei Căbești. În completarea acestora va fi editată o hartă A3 cu obiectivele naturale și culturale ale comunei cât și cu cele 2 trasee realizate.

Proiectul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, prin programul Spații Verzi și are o valoare de 34.360 de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aproape 500.000 de polițe RCA emise de City Insurance încetează pe 11 mai

Articolul următor

Economia europeană sub presiunea creșterilor masive de prețuri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share