Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiul are un regulament al spațiilor verzi

Consiliul local al municipiului Sibiu a aprobat un regulament al spațiilor verzi, care are scopul de a obliga persoanele fizice și juridice, precum și administraţia publică locală de a proteja mediul, a administra spațiile verzi și a vegetației dezvoltată natural și/sau plantată în intravilanul localității.

Documentul prevede că responsabilitatea administrării spațiilor publice verzi este atribuția autorităților publice locale, în timp ce îngrijirea spațiilor verzi, proprietate privată, revine proprietarilor, cu respectarea prevederilor în vigoare.

Cu toate acestea, regulamentul stabilește, prin excepție, posibilitatea de intervenție a cetățenilor în amenajarea, reamenajarea, gospodărirea și întreținerea spațiilor verzi aparținând domeniului public din jurul ansamblurilor de locuințe, în baza unui acord de parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu.

Astfel, prin încheierea acestui parteneriat se pot efectua mai multe operațiuni de către locuitorii Sibiului, printre care salubrizarea spațiului verde, prin colectarea deșeurilor; tunderea gazonului în perioada martie – noiembrie; greblarea spațiilor verzi în perioada noiembrie-decembrie, cel puțin; plantarea materialului dendrologic și floricol în campania de plantări din primăvară (15 martie-15 aprilie) și toamnă (15 octombrie -1 decembrie ); udarea materialului dendrologic și floricol plantat.

Totodată, sibienilor, dar și firmelor din localitate le este interzis să taie arbori, să toaleteze arborii și să mobileze sau să ocupe spațiile verzi  cu diferite obiecte interzise.

Regulamentul mai descrie condițiile de avizare și procedurile privind tăierea și toaletarea de arbori și arbuști de pe raza municipiului Sibiu din afara fondului forestier, precum și condiţiile de amenajare şi reamenajare a zonelor verzi prin plantări de material dendro-floricol.

La capitolul legat de contravenții și sancțiuni se menționează că acestea vor fi constatate și aplicate de către primar sau „personalul împuternicit”. Amenzile contravenționale au fost stabilite între 500 și 2500 de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Meridian 0” în Cetatea Oradea

Articolul următor

Compania Continental va oferi și în acest an peste 140 de noi locuri pentru elevi în cadrul școlii profesionale în sistem dual în Carei, Sibiu și Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share