Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brutărie istorică în Cetatea Oradea

Cetatea Oradea, un monument istoric de categorie A și un important obiectiv pentru Oradea, devine din ce în ce mai atractiv.

Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) a avizat favorabil proiectul de readucere la viață a brutăriei din Cetatea Oradea. Odată finalizată investiția, vizitatorii se vor putea plimba prin încăperile de producere a pâinii.

 

Structură

Brutăria va putea fi vizitată

SC Honest Food SRL a solicitat aviz arhitect-șef pentru un proiect de recompartimentare și amenajări interioare și exterioare la corpul H din cetate. Modificările se vor face în scopul amenajării unor spații de alimentație publică (restaurant și cafenea) brutărie și cofetărie. De asemenea, se propune amenajarea a două terase în exteriorul clădirii, una aferentă restaurantului de 165 mp și una aferentă cafenelei de 151 mp.

Proiectul prevede amenajarea la parter a unor zone de evenimente (restaurant), o zonă de brutărie/cofetărie care este accesibilă și publicului, spațiile fiind despărțite prin pereți de sticlă pentru a oferi vizitatorilor vizibilitate asupra întregului proces de realizare a pâinii.

„Vorbim despre o clădire istorică a cărei destinație a fost brutărie, iar prin investiția propusă se reactivează istoria acesteia. Cuptoarele existente au fost readuse la viață și, ca noutate, se va realiza un circuit intern de vizitare a procesului de coacere și pregătire a pâinii și produselor de panificație. Important de știut că prin avizarea și realizarea acestui proiect nu vor exista modificări de structură a clădiri”, a precizat Arina Moș, viceprimarul municipiului Oradea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Produsele lactate sub brandul Bioforia, fabricate de Fermele Ecologice Silvania (FES), au fost selectate pentru comercializare de către Clusa Gourmet.

Lactatele eco din Sălaj se impun pe piața Clujului

Articolul următor

Școală rabinică la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ

CONAF Sucursala București organizează semifinala ”MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ” Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala București,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share