Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

250 de trotinete electrice, la dispoziția orădenilor

Din această săptămână, orădenii au la dispoziție 250 de trotinete electrice cu care se pot deplasa prin oraș.

Un lucru important, de care utilizatorii trebuie să țină cont, este că aceste mijloace de transport trebuie lăsate în apropierea pistelor de biciclete și nu în zone îndepărtate de acestea.

Bolt Operation Ou a primit avizul comisiei de circulație din cadrul Primăriei Oradea pentru 25 de amplasamente destinate trotinetelor electrice. Avizul este valabil până la sfârșitul lunii mai, fiind depusă și o cerere pentru prelungirea acestuia.

Trotinetele sunt în regim dockless, nu necesită construcții adiționale sau o infrastructură specială.

Regulament

Potrivit regulamentului privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului Oradea, utilizatorii acestora trebuie să aibă cel puţin 14 ani şi să circule pe şosea, pe banda întâi, cu excepţia zonelor unde sunt amenajate piste pentru biciclişti, situaţie în care trebuie să le folosească pe acestea. Totodată, casca de protecție este obligatorie pentru cei care au vârsta sub 14 ani.

Se poate circula cu trotineta pe trotuare doar dacă este desenată o pistă pentru biciclete, sau pe aleile din parcuri dacă nu încurcă pietonii.

Viteza maximă cu care pot circula trotinetele electrice în Oradea este de 25 km/h, sau de 10km/h în pieţele Unirii şi Ferdinand, precum și zona podului Sf. Ladislau.

Potrivit regulamentului, trotinetele nu pot staţiona şi nici nu pot fi parcate: pe carosabil, în staţiile de transport public, în staţiile pentru taxi, pe locurile de parcare ale maşinilor, pe trecerile de pietoni, pe pistele pentru biciclişti, pe spaţiile verzi sau în zone de acces auto.

Încălcarea regulilor de circulaţie sau de staţionare poate fi sancţionată cu amenzi între 200 şi 400 lei, care pot fi aplicate atât de poliţiştii rutieri, cât şi de cei locali.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Leroy Merlin deschide al 20-lea magazin din România, la Brașov

Articolul următor

„Târgul Facultăților” la Universitatea Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share