Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Regiunea Vest este prima din România care are un Program Operațional Regional propriu

Regiunea Vest devine oficial prima în care va exista un Program Operațional Regional propriu. Guvernul României a avizat astăzi Programul Operațional Regional al Regiunii Vest, pentru exercițiul financiar 2021-2027, pregătit de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în premieră în calitate de Autoritate de Management.

Este un moment istoric, din punct de vedere al descentralizării, a spus Sorin Maxim, șeful ADR Vest.

Pot să spun că e un moment istoric pentru noi și pentru România, în acest proces de descentralizare, pentru că, pentru prima dată în România, un plan de dezvoltare și o strategie regională sunt dublate de o resursă de finanțare pe măsura ambițiilor noastre la nivelul regiunii Vest”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Regiunea Vest devine, astfel, prima din România cu un Program Operațional Regional propriu, avizat de Guvern și trimis la Comisia Europeană. Din acest punct, negocierile pentru Programul Operațional Regional 2021 – 2027 se vor purta direct între ADR Vest și instituția de la Bruxelles.

Odată cu acest demers, se vor putea optimiza foarte mult procesele de relaționare cu beneficiarii, se vor putea simplifica documentațiile și modul în care interacționăm, vom putea urgenta timpii de reacție față de solicitările beneficiarilor, vom digitaliza foarte mult procesele și, nu în ultimul rând, vom putea să adaptăm mai bine proiectele la nevoile regiunii. Sper că această schimbare va fi dublată și de faptul că, în limbajul comun, nu vom mai vorbi de cheltuirea banilor europeni, ci de investirea lor”, a mai spus Sorin Maxim.

Se așteaptă ca Programul Operațional Regional 2021-2027 al Regiunii Vest să fie aprobat de Comisa Europeană în luna iulie a acestui an. Până la lansare, ADR Vest va continua pregătirea ghidurilor de finanțare și consultările publice pe teme de interes pentru potențialii beneficiari. Vă reamintim, resursele alocate Regiunii Vest pentru viitorul Program Operațional Regional vor depăși 1 miliard de euro.

Versiunea Programului Operațional Regional 2021-2027 al Regiunii Vest aprobată de Guvernul României poate fi consultată aici.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

S-a desemnat executantul Centurii Sânmartin

Articolul următor

Cei mai renumiți profesori în cercetare medicală aplicată din SUA, Israel și Europa vin la Oradea

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share