Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Săptămâna internațională la ULBS: Afilierea la Alianța FORTHEM a adus cel mai mare proiect de mobilități

În perioada 23-27 mai 2022, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu organizează cea de a VIII-a ediție a Săptămânii Internaționale (iWeek). Având ca temă „Multi-versity”, ediția din acest an celebrează diversitatea și complexitatea universităților de pe tot cuprinsul globului, atât sub raportul structurii lor lingvistice, etnice și culturale, cât și din punctul de vedere al interacțiunilor cu societatea în ansamblul ei.

La evenimentul din acest an participă 81 de cadre didactice și cercetători din 23 de țări, printre care SUA, Peru, Olanda, Turcia, Filipine, Indonezia, Malaysia etc.

„Ediția curentă se află, totuși, în principal sub semnul integrării ULBS în Alianța Universitară FORTHEM – FosteringOutreach within European Regions, Transnational HigherEducation and Mobility, una dintre cele 41 de universități europene, care include 9 instituții din 9 țări ale Uniunii. În acest sens, evenimentul beneficiază de participarea unor invitați de excepție, precum prof. Georg Krausch (președintele Universității „Johannes Gutenberg” din Mainz, care până în luna septembrie asigură coordonarea proiectului FORTHEM) sau prof. Veronika Bilkova (fostă vicepreședinte a Comisiei de la Veneția și membră a Fundamental Rights Agency a Uniunii Europene)”, au transmis reprezentanții universității sibiene.

La sfârșitul săptămânii trecute ULBS a anunțat că Direcția de Internaționalizare a câștigat cel mai mare proiect de mobilități din istoria instituției. Este vorba despre competiția anuală de proiecte de mobilitate între țările programului Erasmus+, organizată de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP). Astfel, proiectul depus în competiție de către Direcția de Internaționalizare a ULBS, condusă de dr. Delia Ștefenel (Director) și dr. Anca Șerban (Șef Birou Erasmus+), a reușit să obțină în acest an suma de 1.551.775€. Prin suma aprobată, ULBS s-a clasat la nivel național pe locul 7 din 72 de instituții participante, reușind să surclaseze chiar și instituții de învățământ superior având un număr dublu de studenți și/sau de cadre didactice.

În comparație cu suma atrasă în anul precedent(1.163.325€), suma obținută în acest an de către ULBS marchează o creștere de peste 33%. Creșterea se explică atât prin performanța recentă a instituției, cât și prin afiliereaei la Alianța Universitară FORTHEM, întrucât una dintre direcțiile strategice ale programului Erasmus+ (atât la nivel internațional, cât și național) o reprezintă încurajarea dezvoltării Universităților Europene, au comentat rezultatul reprezentanții universității.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 250 de persoane selectate pentru interviu sau angajare în Bihor

Articolul următor

Orădenii au depus 10 proiecte prin platforma online dedicată bugetării participative

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share