Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

The Voices of Business Awards, la granița între județele Covasna și Harghita

Caravana The Voices of Business Awards a poposit spre sfârșitul săptămânii trecute în Băile Tușnad, la granița între Covasna și Harghita, pentru a celebra performerii economiei din cele două județe. Evenimentul unic de promovare a liderilor din business din Transilvania&Banat, organizat de revista Transilvania Business la Hotel O3zone, a fost susținut de către partenerii noștri Welthee, Transavia SA, Decorex Prod și Art Bending. Am premiat și de această dată 50 de companii din județele Covasna și Harghita: 20 cu capital românesc, 20 cu capital străin și 10 cu capital mixt, clasate în funcție de cei cinci indicatori – capitaluri proprii (30%), active imobilizate (25%), cifră de afaceri (20%), profit (15%) și număr de salariați (10%). Au fost, de asemenea, distinși 5 antreprenori din județele Covasna și Harghita, care au dezvoltat afaceri noi, de perspectivă sau s-au remarcat în domeniul lor de activitate.

 

Am sosit la Băile Tușnad în 26 mai, la o săptămână după ce Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat Cupa României la fotbal, iar echipa U19 a AFK Csíkszereda a câștigat, de asemenea, Cupa României, după o victorie chiar în fața fotbaliștilor echipei Sepsi Sfântu Gheorghe, ca să rememorăm unele dintre rezultatele sportive care au marcat zona în care ne-am aflat pentru o zi și pentru care îi felicităm.

Așa cum îi felicităm și pe toți reprezentanții firmelor care au făcut drumul până la Băile Tușnad pentru a onora invitația revistei Transilvania Business.

Și cum spunem de fiecare dată că niciun eveniment The Voices of Business Awards nu este la fel, noutatea celei de-a zecea gale a fost desfășurarea sa într-un format bilingv, româno-maghiar, cu sprijinul neprețuit al prietenei noastre Mátyus Enikő, Project Manager la Asociația Asimcov Egyesület și coordonator al InnoHub, ambele cu sediul în Sfântu Gheorghe.

 

Bun venit din partea gazdelor

Mesajul de bun venit din partea revistei Transilvania Business a fost adus, ca de fiecare dată, de către fondatorul revistei, Aurelian Grama.

“Mă bucur foarte mult că ați reușit să veniți de pe un areal atât de bogat și îndepărtat la provocarea noastră, a Transilvania Business. Mi-am amintit astăzi că echipa revistei Transilvania Business deține și brandul Erdély Business, acum 12 ani am publicat și în limba maghiară, am reușit să publicăm doar trei ediții, dar s-ar putea să fie un nou pas, important, să comunicăm fiecare în limba sa.  Vă invităm să ne deschideți porțile pentru o scriitură destul de grea, dar consistentă, în spiritul sloganului nostru “Venim și scriem împreună despre afacerea ta”. De aceea, e posibil să fie o piatră de hotar în ceea ce înseamnă presa economică românească în viitor, noi mergem pe ideea să ducem valoarea muncii dvs., ceea ce creați împreună cu echipele dvs., fie prin agricultură, fie prin servicii, fie prin industrii, atât în țară, cât și în străinătate prin exporturi, dvs. sunteți cei care construiți bugetul acestei țări, acestei regiuni, județ, oraș, și, colaborarea cu cei care diriguiesc bugetele publice de multe ori este bună spre foarte bună, sper să crească odată cu implicarea noastră în a transmite acest mesaj, a lumii dvs. economic, dinspre Harghita și Covasna, înspre București, înspre Bruxelles și înspre întreaga Europa”, a spus acesta.

 

Oficialii au cuvântul

Primarul stațiunii gazde, Butyka Zsolt, deși, din motive obiective, nu a putut rămâne la eveniment, le-a transmis, prin intermediul nostru, felicitări companiilor premiate și și-a exprimat speranța că, după cei doi ani dificili de pandemie, firmele se vor redresa și își vor continua activitatea mulți ani de acum încolo.

Parlamentar UDMR de Covasna, membru în Comisia de buget-finanțe și în Comisia pentru antreprenoriat și turism din Camera Deputaților, Miklos Zoltán, care a adus și mesajul Primăriei Sfântu Gheorghe la eveniment, i-a felicitat pe reprezentanții firmelor și a accentuat faptul că autoritățile trebuie să sprijine mediul de afaceri.

“Consider că într-adevăr este nevoie să celebrăm performanța, să le strângem mâna acelor antreprenori care în aceste vremuri tulburi duc greul economiei, ei sunt cei care creează locuri de muncă, nu numai mențin locuri de muncă, ei sunt acei întreprinzători care acordă salarii și plătesc taxe și impozite atât bugetelor locale, cât și bugetului de stat, contribuind astfel la creșterea economică a acestei țări.

Cred că atât reprezentanții administrației publice locale, cât și reprezentanții administrației publice centrale, și aici mă includ și pe mine, avem datoria să venim cu suport în vederea sprijinirii mediului antreprenorial, pentru că în aceste vremuri tulburi cu siguranță că au nevoie de acest lucru, au nevoie de stabilitate, au nevoie de predictibilitate”, a subliniat parlamentarul.

Miklos Zoltán a punctat apoi câteva proiecte de investiții care se derulează în județul Covasna.

“În ceea  ce privește județul Covasna ne aflăm în fața unor investiții cu adevărat mari, în primul rând investiții în infrastructura mare, și aici vorbesc, pe de o parte, despre Centura Ocolitoare a Municipiului Sfântu Gheorghe, iar pe de altă parte despre inaugurarea Aeroportului din Brașov, din Ghimbav, care este și un proiect local, pentru că atât județul Covasna, cât și Municipiul Sfântu Gheorghe contribuie inclusiv material la finalizarea acelui aeroport, dar și despre Autostrada Brașov – Bacău, al cărei traseu se cunoaște deja, va fi o investiție în infrastructura mare care, cu siguranță, va veni în sprijinul întreprinzătorilor, va veni în sprijinul mediului antreprenorial, creând condiții mult mai bune pentru investiții viitoare, pentru noi locuri de muncă și, de ce nu?, pentru parteneriate internaționale”, a spus invitatul.

Avem amintirea unei colaborări foarte onorante cu reprezentanții Consiliului Județean Covasna când am publicat ediția cu nr. 86 a revistei Transilvania Business, destinată oficialilor europeni și jurnaliștilor care au participat la summit-ul de la Sibiu, cu ocazia președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna, ni s-a alăturat mai târziu venind de la un târg de carte, SepsiBook, organizat în premieră în Sfântu Gheorghe, eveniment care va deveni o emblemă cel puțin în Transilvania, spun inițiatorii săi.

“Desigur, știm foarte bine că omul sfințește locul și locul unde suntem este locul nostru natal, felicit oamenii de afaceri, firmele din județele Covasna și Harghita. Îi cunosc pe majoritatea oamenilor de afaceri, majoritatea business-urilor, cel puțin pe cele din județul Covasna, cu unii anteprenori prezenți ne cunoaștem din copilărie, simțim acest ritm”, a fost mesajul președintelui pentru companiile premiate.

 

Premii pentru performeri

Înainte de ceremonia de premiere, reprezentanții firmelor din Harghita și Covasna s-au putut familiariza cu fondul de investiții descentralizat Welthee.

Companiile premiate de către revista Transilvania Business au fost distinse cu trofeul Companie de elită în business. Trofeul este realizat cu o bază de lemn de stejar furnizată de Decorex Prod, sârmă galvanizată și vopsea acrilică și au o înălțime de 27 de cm. Este o creație a partenerelui nostru, Art Bending.

De asemenea, companiile românești și străine clasate pe primele trei locuri și primele două companii cu capital mixt au avut parte și de o integramă surpriză pregătită de redactorul șef al cotidianului mureșean Zi de Zi, Alex Toth.

István Csáka, Purchase Specialist Melinda Impex Instal, a ținut neapărat să transmită mesajul proprietarului grupului – Pál Dénes – în cadrul ceremoniei de decernare a trofeelor.

“Trăim niște vremuri foarte dificile și niște schimbări de la zi la zi la care nu ne-am așteptat înainte. În contextul acesta e foarte greu să te menții pe piață și să fii profitabil, să fii apreciat, și de aceea este foarte de apreciat inițiativa dvs.”, a spus invitatul.

 

Companiile premiate din județul Harghita:

Firme cu capital românesc: 1. ROMAQUA GROUP SA; 2. PERLA HARGHITEI SA; 3. AMIGO & INTERCOST; 4. MELINDA IMPEX INSTAL; 5. GORDON PROD; 6. APEMIN TUSNAD SA; 7. MELINDA IMPEX STEEL; 8. IRIS SERVICE CIUC SA; 9. ING SERVICE; 10. ARTERIMPEX; 11. MAGDOLNA IMPEX; 12. IMPAR; 13. MINERAL QUANTUM; 14. HARMOPAN SA; 15. EURO ECOLOGIC; 16. ABC IMPEX; 17. SET PROD COM; 18. MULTIPLAND; 19. HARPLAST; 20. FAMOS SA.

Firme cu capital străin: 1. INFOPRESS GROUP SA; 2. COATS ROMANIA; 3. M. TABAC; 4. ALT TECHNOLOGIES TRANSYLVANIA; 5. CETATE PRODUCTION; 6. ELÁN TRIO; 7. PERIPLAST PRODUCTION; 8. WABERERS ROMANIA SA; 9. ALMI ROM; 10. HACKENBERG TEXTILE PRODUCTION; 11. RDE HARGHITA; 12. HACKENBERG TEXTILE; 13. GOLD PLUS INDEX; 14. AMECO RENEWABLE ENERGY; 15. DOMO WELLNESS ROMANIA; 16. VEL FUNGO; 17. PASTA GYERMELY; 18. BOTTCHER ROMANIA; 19. HIDROTRAN; 20. HUMIX PRODUS.

Firme cu capital mixt: 1. COLOR METAL; 2. CROWN COOL; 3. GERKON ELECTRO; 4. BAYER STRADA; 5. AGM ECO CORPORATE; 6. ROLLOTEC; 7. HAEMMERLING GROUP LOGISTIC; 8. LEMMACO FOLIS; 9. DIS. PROD.; 10. TOTAL MOTOR SERV.

Companii de perspectivă/care s-au remarcat în domeniul lor de activitate:: Andy Zoofarm; BUS NELCOR; Danico; MEDIA GRUP MARKET ADV; NORADA SA.

 

Companiile distinse din județul Covasna:

Firme cu capital românesc: 1. BERTIKRIS; 2. NEXXON; 3. COMPACT (DEPO); 4. BERTIS; 5. SKAT KART; 6. SECUIANA SA; 7. MADEXPORT; 8. A M C; 9. VALDEK IMPEX; 10. PRODUCȚIE PRESTĂRI SERVICII COMERȚ AGER; 11. BIOFARM; 12. EMANICKOLT; 13. AGROWEST BMB; 14. OREX IMPORT EXPORT; 15. CONSTRUCȚII CONICO; 16. HOPE SPED; 17. ATAPLAST IMPEX; 18. GOLDIM; 19. CONI TRANS EXPORTPACKAGING; 20. LUCIFER.

 

Firme cu capital străin: 1. FABRICA DE LAPTE BRAȘOV SA; 2. COMBRIDGE; 3. DUNAPACK RAMBOX PRODIMPEX; 4. PACCOR ROMANIA; 5. IMPERIAL HOTEL MANAGEMENT; 6. VIASTEIN; 7. WALOR RO; 8. INT. TRANSPORTE POPOVICI (Cross Cargo Logistics); 9. ZAMBELLI METAL; 10. READY GARMENT TECHNOLOGY ROMANIA; 11. JULIUS MEINL ROMANIA; 12. MAXIMO IMPEX; 13. POLIPROD SA; 14. LINS&WEINZIERL EXPORTPACKAGING; 15. LC PACKAGING COVROM; 16. BON SWEET BON PRODUCȚIE; 17. ELMASROM; 18. COVASNALOG; 19. KTW; 20. EUROTRADE TRUCK.

Firme cu capital mixt: 1. ZARAH MODEN; 2. HORVATH & VANCSA TRANS; 3. TEXTILA OLTUL SA; 4. THERMO CONTROL; 5. DDCA ROMANIA; 6. SEBERT TEHNOLOGIE; 7. ZABOLA ESTATE; 8. AIRQUEE; 9. CHOCO PACK; 10. LOGISTIKA.

Companii de perspectivă/care s-au remarcat în domeniul lor de activitate: AGROPROD CARTOF; BAUMEISTER; COVALACT SA; MILKOM; NEW FASHION.

Ligia VORO

ligia.voro@transilvaniabusiness.ro

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) a organizat Zilele Horticulturii Clujene (ZHC) și Festivalul Alimentului.

Parada plantelor și alimentelor la Cluj. Două festivaluri în weekend

Articolul următor

IRUM Reghin - "U" Cluj, parteneriat încununat cu promovarea în Liga I de fotbal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share