Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ARL se apropie de finalizarea Drumului Apusenilor

Antrepriza de Reparații și Lucrări (ARL) Cluj se află în stadiu de 90% cu reabilitarea și modernizarea Drumului Apusenilor (DJ 764B).

DJ 764B este o investiție realizată de Consiliul Județean (CJ) Cluj în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce are drept scop conectarea localităţilor din judeţele Cluj şi Bihor la Rețeaua Trans-europeană de Transport TEN-T.

Acesta urmărește reabilitarea și modernizarea sectoarelor cuprinse în Drumul Apusenilor, respectiv DJ 764B (DN1 – Valea Drăganului – Lunca Vișagului – Baraj de acumulare Drăgan – DJ 108K) și DJ 108K (limită cu județul Bihor – Baraj de acumulare Drăgan).

Investiția presupune intervenţia pe toată lungimea celor două sectoare printr-o serie de lucrări complexe, în profunzimea drumului, care încep de la fundație și se vor finaliza prin aşternerea de covor asfaltic în două straturi, binder şi strat de uzură, marcaje și semnalizare rutieră.

Lucrările sunt executate de ARL Cluj, valoarea acestora fiind de 159 de milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată inclusă. Termenul maxim de execuție este de doi ani.

Inspecție de la județ pe șantier

Autoritatea județeană a efectuat o vizită de lucru pe Drumul Apusenilor, în vederea analizării stadiului la zi al lucrărilor efectuate pe acest drum de o importanță turistică aparte, ce leagă localitatea Valea Drăganului de zona Barajului Floroiu.

Finanțate din fonduri europene, lucrările sunt aproape de finalizare. O atenție aparte a fost acordată lucrărilor de realizare a podului principal care traversează râul Crișul Repede. Au fost discutate probleme locale referitoare la reabilitarea drumurilor comunale, asigurarea unei ape potabile în Valea Drăganului, recondiționării gării din Bologa și semaforizarea trecerii la nivel de cale ferată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Familia Mitre vrea să ridice un ansamblu rezidențial în Livada Steluța

Articolul următor

Care sunt firmele ce au câștigat licitațiile pentru întreținerea drumurilor bihorene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share