Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Avansează lucrările la incubatorul de afaceri „Cresc Oradea Mare”

Lucrările la incubatorul de afaceri „Cresc Oradea Mare”, care va funcţiona în clădirea fostului Spital de Neurologie din strada Louis Pasteur, sunt în plin proces de execuție. Stadiul fizic este de aproximativ 40%.

Până în prezent au fost executate lucrări pentru refacerea șarpantei, refacerea tencuielilor interioare și exterioare precum și schimbarea geamurilor. Sunt în curs de execuție lucrările pentru extinderea clădirii în partea din spate. Simultan, se lucrează la instalațiile sanitare și electrice din întreaga clădire.

Denumit „Cresc Oradea Mare”, incubatorul de afaceri va găzdui firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru design, creaţie, animaţie, dar şi alte domenii creative.

Incubator de afaceri

Proiectul urmărește dezvoltarea unui incubator de afaceri într-o clădire neutilizată (clădirea fostului Spital nr. 5), cu o suprafață utilă de 2.200 mp, aflată în proprietatea Municipiului Oradea. În urma reabilitării clădirii, se va amenaja spațiul de desfășurare a activității de incubare, cuprinzând în total 15 birouri pentru start-up-uri, 30 spații de lucru în open space, 6 ateliere – spații suport pentru firmele incubate, săli de evenimente și training.

Dotări

Pentru amenajarea incubatorului s-au prevăzut dotări necesare pentru buna desfășurare a activităților rezidenților. Astfel, s-a propus achiziționarea de mobilier, echipamente IT, infrastructura pentru monitorizarea clădirii, acces pe bază de cartele și dotarea atelierelor cu echipamente specifice activităților din domeniul creativ.

Lucrările executate de către SC Conpila SRL (lider de asociere) și Inselma SRL (asociat) au început în luna decembrie, durata de execuție fiind de 18 luni, iar valoarea contractului este de 11.974.433,27 lei (fără TVA).

Fonduri europene

Finanțarea investiției este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1B Incubatoare de afaceri. Proiectul „Promovarea antreprenoriatului creativ prin dezvoltarea incubatorului de afaceri: Cresc Oradea Mare”, având cod SMIS 122936, este implementat de Primăria Municipiului Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

Începând cu 1 septembrie 2022, se vor putea depune solicitările din partea firmelor de tip start-up din domeniul creativ. Calendarul exact al depunerii solicitărilor precum și criteriile de selecție vor fi anunțate ulterior de administratorul incubatorului, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea. Perioada în care start-up-urile își vor desfășura activitatea în cadrul incubatorului este de aproximativ 1 an, astfel încât acestea să poată să se lanseze pe piață și să beneficieze de sprijinul administratorului incubatorului.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

ULTIMA ORĂ: AZOMUREȘ suspendă temporar producția de amoniac din cauza prețului la gazele naturale

Articolul următor

Revine Festivalul Berii la Arad

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share