Asociația ProAfaceri România a organizat evenimentul „Arena Ursilor by ProAfaceri”, cu un puternic scop educațional, prin care s-au validat idei de afaceri sau startup-uri. Potrivit președintelui Asociației ProAfaceri, Sorin Peligrad, cinci echipe au prezentat proiectele de afaceri din domeniul antreprenoriatului social, care a fost de fapt tema ediției din acest an.
În cadrul evenimentului, toti cei care s-au inscris in vederea sustinerii ideilor de afaceri au avut la dispozitie acelasi interval de timp, precum si aceleasi resurse: prezentare video si prezentare orala, dar si machete (daca a fost cazul). Apoi, „ursii” au pus intrebari in vederea clarificarii proiectelor de afaceri. S-au abordat aspecte legate de echipa de implementare, modul de implementare, aspecte administrative, juridice si, mai ales, financiare. Intrebarile au fost extrem de tintite si destul de incomode uneori, dar „ursii” au oferit si sfaturi extrem de pertinente cu privire la aspectele sustinte, transmit organizatorii într-un comunicat de presă.
Cei patru „urși” din Comunitatea ProAfaceri au fost:
1. Sorin Basca – expert in consultanta fiscala si antreprenor in contabilitate
2. Sergiu Nichiforov – responsabil unitate BCR Brasov, agentia Onix
3. Alexandru Tanase – director general Comprest SA
4. Laura Birca – Directia de Asistenta Sociala Brasov
Evaluarea participanților a fost făcută în functie de mai multe criterii: cat de reala este problema abordata, cum este prezentata solutia propusa (fezabilitate, grup tinta, impactul asupra comunitatii, activitati, etc), care este potentialul de piata, care este sustenabilitatea financiara, dar si modul de prezentare a solutiei propuse.
Pe langa jurizarea propriu-zisa, Mihai Homorozeanu, membru ProAfaceri si antreprenor a prezentat tips&tricks din zona de antreprenoriat, aspectul educational fiind extrem de important in acest eveniment.
În final, au fost oferite premii în valoare totală de 1.800 euro de către Asociatia ProAfaceri proiectelor de afaceri castigatoare:
Locul 1 – Muzeu senzorial (Asociatia Bastonul alb a propus un muzeu in intuneric care sa ofere vizitatorilor experienta de a efectua diferite activitati zilnice fara utilizarea vazului, dupa modelul unor muzee din Budapesta si Viena) – 800 euro;
Locul 2 – Senior Connection Point (servicii de alfabetizare varstnici cu scopul de a-i ajuta sa acceseze diferite portaluri pentru programari medicale, plati, etc) – 600 euro;
Locul 3 – Servicii integrate de îngrijiri la domiciliu (servicii de ingrijire si sustinerea persoanelor bolnave sau cu diferite adictii) – 400 euro.
„Este important de spus ca au existat si propuneri concrete din partea antreprenorilor de a fi investitori in afacerile prezentate (indiferent daca au castigat sau nu) chiar pe durata evenimentului. De asemenea, o parte a audientei si-a manifestat interesul de cumpara bunurile si serviciile echipelor care au participat la Arena”, mai transmite asociația.