Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Interes în scădere pentru postul de verificator de proiecte

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) organizează examenele de atestare tehnico-profesională pentru verificator de proiecte și expert tehnic.

Numărul candidaților la posturile de verificator de proiecte și expert tehnic în construcții s-a diminuat la jumătate față de sesiunea de anul trecut.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) organizează examenele de atestare tehnico-profesională pentru verificator de proiecte și expert tehnic, în perioada 18-21 iulie.

Este pentru a doua oară când au loc testele pentru verificator și expert, conform procedurii modificate în 2021 și revizuite în 2022. Procedura a fost publicată pe site-ul MDLPA și în Monitorul Oficial al României, confirmă ministrul dezvoltării, Attila Cseke.

“Față de sesiunea din decembrie 2021, când s-au înscris 1.707 candidați, anul acesta s-au înregistrat 916 candidați care vor susține 1.633 examene pentru toate domeniile de atestare, în șase centre de examinare (București, Brașov, Cluj, Iași, Timișoara și Constanța)”, recunoaște ministrul.

Dosarele de înscriere, înregistrate exclusiv online

În prima zi de examinare, au fost prezenți 381 de candidați pentru funcțiile de verificator și expert în cele șase centre. În premieră, dosarele de înscriere au fost înregistrate exclusiv în noul portal creat de MDLPA în acest scop, în perioada 10-24 iunie.

Un număr record de candidați s-au înscris la examenele de atestare tehnico-profesională din decembrie 2021. Cei care și-au depus cu succes candidatura pot dobândi, conform reglementărilor modificate de minister, atestarea prin susținerea unui examen scris, de tip test grilă.

MDLPA a modificat actele normative ce reglementează atestarea verificatorilor și a experților pentru că exista o lipsă acută în domeniu. Verificatorii de proiecte și experții tehnici se asigură că orice construcție din domeniul public sau privat este sigură și conformă cu standardele de siguranță la incendiu, seism sau cele de igienă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Agenții imobiliare din Transilvania prezente în acest top sunt Blitz (Cluj), Eles (Bihor), Casta (Mureș) și Duvenbeck (Brașov),

Ardealul se pune cu Bucureștiul în topul agențiilor imobiliare

Articolul următor

S-a semnat contractul pentru stația de tratare a deșeurilor din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share