Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Programul TalentA, pentru fermierele inovatoare, își prelungește înscrierile

De exemplu, lipsa combaterii din cultura de floarea-soarelui a buruienilor precum  ambrozia, cânepa, știrul sălbatic, spanacul sălbatic, poate duce la pierderi de producție de 20-70%.

Compania internațională de cercetare și dezvoltare în domeniul agriculturii Corteva Agriscience a anunțat prelungirea perioadei de înscriere în cadrul TalentA, un program educațional gratuit dedicat femeilor inovatoare din mediul rural.

Femeile care lucrează în agricultură și trăiesc în zonele rurale, interesate să-și dezvolte abilitățile și să obțină fonduri gratuite pentru afacerilor lor, se pot înregistra, pentru TalentA, pe site-ul companiei până în 5 august. Programul, fondat și sponsorizat de către companie în urmă cu doi ani, a sprijinit până în prezent 95 de femei din România care lucrează în agricultură și trăiesc în zonele rurale.

În acest an, participantele programului pot fi și studentele universităților agricole care doresc să dezvolte proiecte noi și sunt hotărâte să facă din afacerea lor o întreprindere sustenabilă, dinamică şi competitivă, dar şi să contribuie la dezvoltarea comunităţilor în care trăiesc şi muncesc.

Participarea la TalentA este gratuită și se va desfășura timp de două luni, începând cu 8 august. Programul va include două module: modulul de business (10 cursuri) și modulul de agribusiness (8 cursuri). Cursurile vor fi susținute de specialiștii Corteva și membrii echipei Starperformining – companie de consultanță în afaceri  care este partenerul oficial al programului pentru al treilea an consecutiv.

Pe parcursul desfășurării programului, participantele vor avea ocazia de a construi proiecte inovatoare și de a concura pentru a obține fonduri din partea companiei. Acestea sunt menite să susțină securitatea alimentară prin furnizarea de alimente necesare și combaterea sărăciei, asigurarea accesului la apă potabilă, sprijinirea reducerii risipei alimentare, combaterea schimbărilor climatice și conservarea ecosistemelor.

Trei proiecte, premiate cu 15.000 de dolari

Pentru a sprijini comunitățile în care trăiesc și lucrează, Corteva Agriscience oferă fonduri cu o valoare totală de 15.000 de dolari pentru cele mai bune trei proiecte care vor fi alese în perioada 10-12 octombrie, după încheierea cursurilor. Ceremonia de premiere va avea loc în 14 octombrie, cu o zi înainte de sărbătorirea femeilor din mediul rural la nivel mondial.

Prin TalentA, Corteva contribuie la dezvoltarea comunităților rurale. Astfel, prin intermediul microproiectelor înscrise în acest program de investiții, se urmărește securitatea alimentară globală, dar și mediul antreprenorial rural. Până în prezent, în Europa, 500 de femei au avut oportunitatea să primească educație gratuită în această industrie interesantă. Detalii despre informaţii suplimentare, actualizări, reguli oficiale și înregistrare în program sunt inserate pe site-ul Corteva şi Facebook Corteva România.

Corteva Agriscience este o companie agricolă globală, tranzacționată public, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – incluzând un mix echilibrat și divers de genetică, produse pentru protecția plantelor și soluții digitale vizând maximizarea productivității pentru a contribui la sporirea randamentelor și rentabilității.

Deținând unele dintre cele mai recunoscute mărci din agricultură și o serie de produse și tehnologii de top aflate în drumul către piață, poziționate pentru a genera creștere economică, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întregul sistem alimentar, îndeplinindu-și promisiunea de a îmbogăți traiul celor care produc și celor care consumă, de a asigura progresul pentru generațiile următoare. Corteva Agriscience a devenit o companie publică independentă la 1 iunie 2019, după ce fusese anterior Divizia pentru Agricultură a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Wherefrom.org își extinde echipa de cercetare și dezvoltare la Cluj

Articolul următor
Programul educaţional al Fundaţiei Transylvania Trust (FTT) pentru studenți la arhitectură, ingineri constructori, peisagiști, arheologi, istorici de artă, muncitorilor în construcții va începe în 31 iulie.

Castelul Banffy va găzdui cursuri de inițiere în restaurare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share