Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cinci consorții și companii internaționale se bat pe pasajul Tăietura Turcului

Companii din Turcia, Austria, Franța și Italia vor să construiască pasajul Tăietura Turcului care trebuie să fie gata în 2026.

Compania națională de căi ferate CFR Infrastructură se pregătește să anunțe câștigătorii licitațiilor pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, care include pasajul Tăietura Turcului, conform Media 9.

Conform datelor publicate pe platforma de achiziții publice, ofertele trebuie să rămână valabile până în 14 august. Lotul 1 este Cluj-Napoca – Aghireș, lotul 2 Aghireș – Poieni, lotul 3 Poieni – Aleșd, lotul 4 Aleșd – Episcopia Bihor. Din lotul 1 face parte pasajul Tăietura Turcului, din Cluj-Napoca.

CFR se află în faza de evaluare tehnică. Urmează evaluarea financiară, deliberarea și atribuirea. Compania a lansat licitațiile pentru servicii de consultanțӑ și supervizarea proiectӑrii și execuției lucrӑrilor.

Termenul de finalizare este de trei ani și jumătate. Sunt șase luni pentru proiectare și 36 luni pentru execuția lucrărilor. Fiind inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență, proiectul trebuie finalizat în până în 2026.

Linia Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Frontieră are 166 km. Scopul proiectului este creșterea vitezei de circulație la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Valoarea financiară estimată a proiectului de 1,5 miliarde de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Sursa de finanţare este asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin PNRR. Au fost cinci asocieri de companii care au depus oferte pentru lotul 1, din Turcia (2), Austria, Franța și Italia.

Ofertele pentru lotul 1

  • FCC Construcction, CCN Altyapi Yatirimlari ve Inșaat Anonim Șirketi Ankara, Gulermak Agir Sanayi Inșaat ve Taahhut
  • Porr Construct
  • Alstom Transport, Arcada Company
  • Webuild Milano, Salcef, Impresa Pizzarotti Italia
  • Yapi Merkezi Inșaat ve Sanayi, Makyol Inșaat Sanayi Turizm ve Ticaret
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Festivalul Untold își va lansa propria colecție de modă: Untamed

Articolul următor

Turda își ridică un aquapark de două ori mai mare decât Nymphaea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share