Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sighetu Marmației va găzdui un festivalul medieval

Centrul vechi al municipiului va fi locul de desfășurare, în perioada 6-7 august, a Festivalului Medieval „Eternul Maramureș” (FMEM).

FMEM este organizat de către Primăria şi Centrul Cultural Sighetu Marmației, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș. Pe parcursul celor două zile, publicul va putea admira parada de deschidere cu cavaleri, domnițe, menestreli și scutieri.

Acesta va interacționa cu membrii asociațiilor de reconstituire istorică în taberele militare și atelierele amplasate în centrul orașului, va retrăi istoria în cadrul confruntărilor care vor prinde viață în zonele special amenajate și se va putea bucura de farmecul muzicii și a dansurilor medievale.

FMEM, devenit deja o tradiţie pentru Sighetu Marmaţiei, va fi deschis oficial sâmbătă, 6 august, pe pietonala Corneliu Coposu cu salutul trupelor de renactori din partea primarului Vasile Moldovan, urmat de parada costumelor medievale. Cnejii de Maramureș și Maramorus Barbarorum sunt trupe de reconstituire istorică care își vor expune armele în fața publicului și vor pune în scenă demonstrații de bătălie.

Tot sâmbătă vor avea loc ateliere de muzică și dansuri medievale, iar seara va fi animată de Lupus Dacus Simfonic, Rareș și pe final Raluca & Proiectul Balkanic. Duminică vor fi organizate demonstraţii de lupte cavalerești, dansuri medievale, concurs de tir cu arcul, povești despre muzica și armele medievale și spectacole la scenă. Pe scenă vor urca Morbid Tales, Lupus Dacus, Ștefan Bănică.

Ca semn de apreciere și recunoștință pentru efortul depus de comunitatea sigheteană în gestionarea afluxului de migranți proveniți din Ucraina, Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Transcarpatia și Filiala Regională Transcarpatică a Asociației Orașelor Ucrainene organizează expoziția de fotografie “100 de zile de război în Ucraina”.

FMEM este o parte a inițiativei ”European Routes to Victory”. Sâmbătă fotografiile vor fi expuse pe pietonala Corneliu Coposu, de la 12:00, iar duminică, la Primăria Sighet, de la ora 11:00.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CFR dă 91 de milioane de lei pentru întreținerea trecerilor la nivel cu calea ferată din Regionala Timișoara

Articolul următor

CNAIR anunță începerea licitației pentru tronsonul 1 al autostrăzii Sibiu - Făgăraș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share