Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încă o clădire de patrimoniu, Palatul Klobusitzky, redată publicului orădean

 Palatul Klobusitzky, imobil situat pe strada Republicii, nr. 31, a fost restaurat prin „Programul de reabilitare a fațadelor clădirilor situate în ansamblul urban – Centrul istoric Oradea”, program demarat în anul 2014, sub coordonarea Instituției Arhitectului Șef.

Este unul dintre cele mai importante programe derulate de Primăria Oradea. Prin intermediul acestuia s-a reușit practic schimbarea imaginii orașului, fiind puse în valoare cele mai frumoase clădiri din ansamblul urban – Centrul istoric Oradea.

Lucrări

În cadrul lucrărilor de reabilitare s-au reparat și schimbat învelitorile la întreg imobilul. S-a folosit ţiglă solzi de aceleaşi dimensiuni şi culoare ca şi cea originală; au fost înlocuite toate elementele de tablă ale acoperişului, jgheaburile şi burlanele, doliile şi şorţurile de tablă conexe învelitorii. Totodată au fost înlocuite și unele elemente de șarpantă deteriorate, aceasta din urmă fiind ignifugată cu materiale omologate și au fost reparate elementele de zidărie de la nivelul podului.

S-a reparat și reabilitat faţadele dispuse spre străzi.

De asemenea, a fost verificat fiecare ornament în parte și în funcție de starea de degradare acestea au fost reparate sau înlocuite. Totodată a fost refăcută tencuiala acolo unde era desprinsă și degradată și apoi refăcute vopsitoriile în culorile specificate în proiect. Tâmplăria a fost curățată și revopsită, la fel şi feroneria balcoanelor și au fost refăcute cele patru ornamente din tablă de zinc de la acoperiș.

Lucrările au fost executate de asocierea SC Glory Residence SRL & SC Bam Marin Construct SRL. Valoarea contractului de lucrări este de 821.550,00 lei.

Urmează ca, în perioada imediat următoare, Comisia de Coordonare a Programului de reabilitare a fațadelor clădirilor situate în „Ansamblul urban – Centrul Istoric Oradea”, împreună cu agenții economici de la parterul imobilului menționat, să stabilească aspectul unitar al tâmplăriilor spațiilor comerciale, precum și locul amplasării, forma și alte detalii pentru signalistică.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

A asociere de constructori italieni va moderniza calea ferată Ronaț Triaj – Arad

Articolul următor

Continental a numit un nou director la Centrul de producție Automotive Timișoara

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share