Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Timișoara se schimbă becuri din sistemul de iluminat public în valoare de un milion de lei

Sistemul de iluminat public din trei dintre cele mai mari zone din Timișoara, Calea Torontalului, Calea Aradului și Calea Sever Bocu, va trece printr-un proces de modernizare, valoarea lucrărilor fiind în valoare de un milion de lei. Timp de două luni, timișorenii de la ELBA vor lucra la înlocuirea a sute de corpuri de iluminat. Banii au fost obținuți de la Administrația Fondului de Mediu.

Se vor instala becuri LED, care vor fi controlate prin telegestiune.

„În contextul exploziei prețurilor la energie este obligatoriu să facem aceste investiții pentru ca orașul să aibă, în sfârșit, un iluminat public modern și eficient. Economia pe care o vom realiza după instalarea celor 531 de corpuri de iluminat cu LED este de 60 la sută. De asemenea, intensitatea luminii va putea fi controlată printr-un sistem de telegestiune, ceea ce înseamnă o economie și mai mare la bugetul local. În acest moment, iluminatul public reprezintă cea mai mare parte din factura lunară la curent pe care o plătim”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Valoarea proiectului este de aproape 950.000 de lei, câștigătorul licitației fiind asocierea firmelor timișorene Elba și Elba-Com. În următoarele zile va fi dat ordinul de începere al lucrărilor, care vor dura 2 luni. Proiectul este finanțat din fonduri nerambursabile de la Administrația Fondului pentru Mediu.

În altă ordine de idei, municipalitatea a montat un fel de ghirlande cu beculețe pe strada Vasile Alecsandri, care face legătura dintre Piața Libertății și Piața Unirii. Deși acolo exista iluminat public, s-a preferat această variantă cu ghirlande, ceea ce dă un aspect de sărbători de iarnă întregii străzi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Timișul poate oferi turiștilor prima hartă a traseelor turistice din județ

Articolul următor

Oradea Arena găzduieste Olimpiada Porumbeilor Voiajori

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share