Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcurile Clujului, dotate cu biblioteci inteligente

Organizatorii Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT) vor să doteze trei parcuri pentru copii, din Cluj, cu trei biblioteci smart.
Inițiatorii festivalului au cerut ajutorul mediului privat pentru concretizarea bibliotecilor smart | Foto: FICT

Organizatorii Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT) vor să doteze trei parcuri pentru copii, din Cluj, cu trei biblioteci smart.

Anunțul privind aceste biblioteci a fost realizat la deschiderea FICT, din Piața Unirii. „Ne bucurăm că am reușit și anul acesta să aducem în centrul Clujului, în agora clujeană, cartea și autori de seamă în cadrul celei de-a VIII-a ediții a FICT”, a spus Gabriel Bota, director al FICT.

În fiecare toamnă, echipa FICT organizează diferite evenimente pe parcursul anului, pentru a atrage atenția asupra importanței lecturii și a sportului. Urmează alte proiecte inedite.

„Singurul nostru scop a fost să promovăm cartea și lectura în rândul tinerilor. Anul acesta avem un proiect îndrăzneț: să creăm trei biblioteci smart în trei parcuri de copii din Cluj-Napoca. Va fi un proiect unic și sper să reușim să îl ducem la capăt. Cerem ajutorul și mediului privat și tuturor cititorilor. În cadrul festivalului sunt trei puncte de donații unde se pot dona câte 10 lei pentru aceste biblioteci”, a adăugat Bota.

Câte un parc din zone diferite ale orașului

Echipa FICT își propune să aleagă câte un parc din trei zone diferite ale Clujului, acestea fiind determinate odată ce se strânge suma necesară pentru realizarea bibliotecilor inteligente. În perioada 15-18 septembrie, donațiile se pot face la POS-uri speciale în cadrul FICT.

Se mai pot face donații în contul în lei deschis la Banca Transilvania: RO53BTRL06701205W71626XX, beneficiar fiind FICT. Festivalul de la Cluj cuprinde 40 de evenimente și 12 invitați speciali, din opt țări, scriitori de renume internațional.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ministerul Dezvoltării a publicat lista obiectivelor de investiții finanțate prin Programul “Anghel Saligny” pentru județele Bistrița-Năsăud și Prahova.

Unde merg cei mai mulți bani pe “Anghel Saligny” în Bistrița-Năsăud

Articolul următor

Optim Project Management appointed to deliver new Frigoglass factory in Timisoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share