Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

One Night Gallery, prima galerie de new media art din România, în premieră la Oradea

Prima ediție a One Night Gallery la Oradea (și cea cu numărul 22 la nivel național) va avea loc sâmbătă, 1 octombrie, la Cetatea Oradea, între orele 19:30 și 23:00.

Artiștii acestei ediții sunt studioul vizual Les Ateliers Nomad, care vor transforma celebrul monument arhitectonic din secolul XIV într-un spațiu al explorării, jocului și interacțiunii, datorită instalațiilor de artă realizate.

Șapte instalații artistice

One Night Gallery Love Les Ateliers Nomad va prezenta șapte instalații artistice imersive:

· Show de video mapping interactiv, în interiorul cetății Oradea, pe fațada clădirii G. În cadrul spectacolului de proiecții vor fi integrate două momente de live performance, care vor îmbina dansul contemporan și new media art. Artista va purta un costum cu senzori de mișcare ce va prelua mișcările de dans și la va transpune în efecte vizuale în cadrul proiecției. Interacțiunea se adresează de asemenea și publicului, iar vizitatorii vor putea influența anumite elemente vizuale printr-un panou de control. Această intervenție este prezentată de George. Inovație BCR. Cele două momente de dans contemporan vor avea loc între 20.30 – 20.45 și 21.45 – 22.00;

· VR journey, o experiență care poate fi experimentată cu ochelarii de realitate virtuală și crează o călătorie într-un univers paralel;

· Spectral Self, o instalație video interactivă ce invită publicul să creeze noi forme vizuale prin mișcările corpului. Instalație prezentată de Visit Oradea.

· DJ hotspot – animații interactive ce sunt influențate de ritmul muzicii – Instalație amplificată de glo;

· Interactive Lightroom, un spectacol coregrafiat de lumini, unde fiecare vizitator va putea dirija jocul de lumini prin mișcările corpului. Instalație amplificată de glo;

· Smoke Projection Tensions: o instalație de lumini și fum, cu proiecții volumetrice;

· Frames: tablouri ce prind viață prin animații 3D, pe care publicul le va putea controla printr-un senzor de mișcare influențând culorile și textura. Instalația este prezentată de ABSOLUT.

Instalațiile de new media art și intervențiile artistice pot fi admirate în zona amfiteatrului Bethlen, atât în aer liber, cât și în interiorul corpului F . De asemenea, pe o parte a zidului cetății, aproape de intrarea principală va fi proiectată o animație realizată special pentru această ediție.

Vizitatorii pot intra pe pagina de Instagram a One Night Gallery, la secțiunea filtre, și experimenta cu realitatea augmentată, printr-un filtru realizat special pentru această ediție. O colaborare cu artistul digital Alex Dohotaru. Filtrul poate fi accesat direct prin QR code-ul de la finalul comunicatului.

Aceasta este cea de-a treia ediție One Night Gallery din 2022, prima având loc în București, pe 18 iunie, iar cea de-a doua la Constanța, pe 30 iulie.

Pentru a prezenta artiștii acestor ediții, precum și monumentele de patrimoniu care au găzduit expozițiile, One Night Gallery, în coproducție cu Black Rhino Radio, a lansat două serii de podcasturi.

Prima serie se numește Live.Love.Heritage și este un demers de promovare a caselor și spațiilor de patrimoniu. Este prezentat de Ana Rubeli, creatoarea proiectului Aici a stat, și susținută de george. Inovație BCR.

Cea de-a doua serie se numește Meet The Artist și este o inițiativă de promovare a scenei de new media art, în parteneriat cu Black Rhino Radio, susținută de glo.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Călărie, muzică și noblețe la Karpatia Horse Show 2022

Articolul următor

Art Safari își deschide porțile din 23 septembrie, pentru a doua oară în acest an!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share