Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Companiile din Ardeal, printre finalistele Made in Romania

Programul Made in Romania al BVB și-a desemnat companiile finaliste ale ediției a V-a în cadrul unei gale de premiere.
În etapa finală s-au calificat 15 companii, dintre care trei prin vot public | Foto: BVB

Societăți precum Deltamed, Transavia, IRUM sau DotLumen se află printre finalistele programului inițiat de Bursa de Valori București (BVB).

Programul Made in Romania și-a desemnat companiile finaliste ale ediției a V-a în cadrul unei gale de premiere. Trei dintre cele 15 finaliste au fost alese prin votul publicului, iar membrii juriului au desemnat celelalte 12 companii românești care s-au calificat în cadrul programului.

Made in România, prin platforma să dedicată, Investing Romania, este proiectul BVB care își propune să identifice viitoarele motoare ale economiei românești.

Dintre cele 15 finaliste, șase provin din sectorul IT&C, 2 din sectorul comerțului, 2 din industria prelucrătoare și câte una din zonele tehnologie în agricultură, industria farmaceutică, industria alimentară, FMCG și educație.

Predomină tehnologia informației

„Vedem, încă o dată, companii din industrii care se dezvoltă puternic în țară noastră și care se armonizează cu structura economiei noastre. Ponderea cea mai mare o au companiile din sectorul IT&C, performanță pe care am văzut-o și în ediția precedentă, urmate de cele din zona de bunuri de larg consum și de cele din industria prelucrătoare.

Toate aceste companii ne inspiră prin determinarea lor și prin capacitatea de a răspunde provocărilor cu optimism și de a le transformă în oportunități de dezvoltare. Vedem companii cu o istorie care se întinde chiar și pe mai bine de 30 de ani, fiind un model de reziliența și continuă adaptare la nevoile consumatorilor, dar și companii care se află pe piață de doar câțiva ani și care deja se remarcă în domeniul lor de activitate.

Cu fiecare nouă ediție în care cunoaștem semifinaliștii și apoi finaliștii proiectului descoperim povești antreprenoriale românești de succes cu care ne mândrim. Ne bucurăm că putem oferi această platforma prin care se pot promova și pot accesa strategii care să le ajute în dezvoltarea lor”, a declarat Radu Hanga, președintele BVB.

Platformă prin care să își spună povestea

„Am ajuns la această etapă importantă a proiectului Made in România, care consolidează comunitatea de antreprenori formată în jurul programului atât din companii lider, cu tradiție pe piață de capital, cât și companii aflate la început de drum, cu potențial de a deveni reper în economia românească.

Această ediție a adus în prim-plan cele 15 povești care s-au remarcat prin inovația pe care o aduc în domeniul lor de activitate, prin dinamica afacerii și prin eforturile constante pe care le fac pentru a deveni motorul economiei românești.

În lista companiilor finaliste vedem diversitate și planuri de expansiune ambițioase, care reflectă spiritul antreprenorial românesc. Fiecare companie este unică. Ne bucurăm că le putem oferi această platforma prin care să își spună povestea”, a declarat Adrian Tănase, CEO al BVB.

Trei firme, alese prin vot public

Rezultatele au fost obținute în urmă celor două etape de selecție a companiilor finaliste, care au avut loc pe 31 iulie – dată la care s-a încheiat perioada de vot al publicului, fiind alese primele 3 finaliste și pe 2 august – dată la care a avut loc întâlnirea juriului, în cadrul căreia s-au desemnat 12 dintre cele 15 povești antreprenoriale de succes.

În etapa de vot al publicului s-au strâns 10.132 de voturi valide, prin care votanții și-au arătat suportul pentru compania favorită. Dintre acestea, DotLumen a primit 1.251 de voturi din partea publicului, fiind urmată de Agroland, cu 1.049 de voturi valide și 5 to Go, cu 951 de voturi. Made in România a fost lansat de BVB în 2017, pentru a identifica și promova companiile de top din România.

Dezvoltarea platformei Investing Romania poziționează BVB ca fiind principalul canal de finanțare pentru antreprenorii români. Platforma este dedicată investitorilor, consultanților și companiilor cu perspective de creștere, care doresc să atragă finanțare de la investitori sau care se află în procesul de pregătire a unui plasament privat pe Piața AeRO sau pe Piața Principală.

Cele 15 companii finaliste

 • 5 to Go – vot public
  Brand 100% românesc, care activează sub sloganul “Smile, there’s coffee!”
 • Agricloud
  Monitorizează culturile agricole, podgoriile, livezile și fermele de animale, folosind tehnologia IoT
 • Agroland Business System – vot public
  Grup antreprenorial românesc, care operează una dintre cele mai extinse rețele de magazine agricole din România
 • Antibiotice Iași
  Unul dintre cei mai importanți producători români de medicamente generice
 • Code of Talent
  Platforma românească de microlearning pentru corporații și instituții de învățământ
 • Curtea Veche Publishing
  Companie cu capital privat, în întregime românesc și una dintre cele mai mari edituri din România
 • Cyscale Systems
  Oferă suport companiilor prin protejarea aplicațiilor și a datelor în cloud
 • Deltamed
  Unul dintre producătorii principali de vehicule pentru intervenții speciale din Europa de Est, cu peste 20 de ani experiență
 • Digisign
  Printre furnizorii principali care oferă servicii de infrastructură a cheii publice și de securitate a tehnologiei informaților
 • DotLumen– vot public
  Reprezintă o soluție scalabilă pentru mobilitatea persoanelor nevăzătoare
 • FintechOS
  Startup care dezvoltă soluții digitale pentru industria financiară, care răspund nevoilor în schimbare ale consumatorilor
 • IRUM
  Fondată în 1953, este specializată în construirea de mașini și utilaje și devotată fabricării produselor românești
 • Merlin’s Beverages
  Este cunoscută prin brandurile Vitamin Aqua (lider de piață în categorie), Lemonade, Pop Cola, Vitanimix
 • Transavia
  Afacere de familie și singurul producător românesc care produce, crește, procesează și distribuie toți puii
 • Zebrapay
  Este specializată în furnizarea de soluții de plata prin cea mai mare rețea de terminale de tip self-service din România
Total
6
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A început turnarea pereților la pasajul rutier din Piața Cetate din Oradea

Articolul următor
Ediția aniversară a Zilelor Clujului - a X-a - va avea loc în perioada 6-9 octombrie.

Festival gastronomic internațional la Zilele Clujului

Citește și:
În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului.
Citeste mai mult

A început Iulius Christmas Market

Bucurie și magie sunt cuvintele care descriu cel mai bine luna decembrie, iar aceste stări au pus stăpânire…
Citeste mai mult

ROMGAZ, investiție de 300.000 lei la ASE

În cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (ASE), a fost inaugurat Amfiteatrul ROMGAZ, un proiect al Asociației Studenților…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
6
Share