Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CJ Bihor a lansat licitație pentru construirea a 12 platforme de deșeuri

Joi, 6 octombrie 2022, a fost lansată procedura de licitație pe patru loturi pentru execuția lucrărilor la 12 puncte de colectare a deșeurilor cu aport voluntar.

Localitățile în care vor fi construite centrele de colectare sunt: lotul 1: Sânmartin, Sântandrei și Oșorhei, lotul 2: Tinca, Ceica și Sânnicolau Român, lotul 3: Bratca, Tileagd și Vadu Crișului și lotul 4: Valea lui Mihai, Săcueni și Popești.

Conform anunțului postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, termenul pentru depunerea ofertelor este 9 noiembrie 2022, ora 15:00. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 25,8 milioane lei, fără TVA.

Platforme în Bihor

Reamintim că în județul Bihor sunt deja în execuție patru platorme de colectare a deșeurilor, în Beiuș, Marghita, Salonta și Aleșd. Alte 16 astfel de centre de colectare a deșeurilor vor fi construite în următorii ani, în așa fel încât în județul Bihor va fi creată o rețea de 32 de platforme.

În județul Bihor, sistemul de colectare/transport/sortare și depozitare a început în anul 2021, fiind acoperit cu servicii de salubritate în proporție de 100%. În vederea atingerii țintelor de colectare/tratare și deviere de la depozitare a unui procent de 60% din cantitatea totală generată la nivel de județ, este necesară continuarea investițiilor realizate prin proiectul „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Bihor” și punerea la dispoziția cetățenilor a unei infrastructuri de colectare deșeuri menajere care să cuprindă toate tipurile de deșeuri.

Colectare separată

În fiecare centru vor fi amplasate containere pentru colectarea separată a următoarelor tipuri de deșeuri: materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie/carton, lemn/mobilier, vegetale, resturi din construcții și deșeuri care au un conținut periculos.

Consiliul Județean Bihor construiește și dotează platformele. Primăriile vor asigura condițiile necesare exploatării acestor centre de colectare separată a deșeurilor și vor crea regulamentul prin care acestea vor putea deservi și alte unități administrativ-teritoriale. Fiecare cetățean va putea depozita, cu titlu gratuit, în primii 3 ani de funcționare a platformelor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Lasselsberger Ceramics România, deținătorul brandului CESAROM și unicul producător local de plăci ceramice, inaugurează pe 6 octombrie cel mai nou showroom de gresie și faianță, situat în București pe Șoseaua Mihai Bravu nr. 12.

Cesarom a deschis noul său showroom din București

Articolul următor

Ziua Recoltei și Festivalul Vinului, sâmbătă și duminică la Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share