Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CJ Bihor a lansat licitație pentru construirea a 12 platforme de deșeuri

Joi, 6 octombrie 2022, a fost lansată procedura de licitație pe patru loturi pentru execuția lucrărilor la 12 puncte de colectare a deșeurilor cu aport voluntar.

Localitățile în care vor fi construite centrele de colectare sunt: lotul 1: Sânmartin, Sântandrei și Oșorhei, lotul 2: Tinca, Ceica și Sânnicolau Român, lotul 3: Bratca, Tileagd și Vadu Crișului și lotul 4: Valea lui Mihai, Săcueni și Popești.

Conform anunțului postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, termenul pentru depunerea ofertelor este 9 noiembrie 2022, ora 15:00. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 25,8 milioane lei, fără TVA.

Platforme în Bihor

Reamintim că în județul Bihor sunt deja în execuție patru platorme de colectare a deșeurilor, în Beiuș, Marghita, Salonta și Aleșd. Alte 16 astfel de centre de colectare a deșeurilor vor fi construite în următorii ani, în așa fel încât în județul Bihor va fi creată o rețea de 32 de platforme.

În județul Bihor, sistemul de colectare/transport/sortare și depozitare a început în anul 2021, fiind acoperit cu servicii de salubritate în proporție de 100%. În vederea atingerii țintelor de colectare/tratare și deviere de la depozitare a unui procent de 60% din cantitatea totală generată la nivel de județ, este necesară continuarea investițiilor realizate prin proiectul „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Bihor” și punerea la dispoziția cetățenilor a unei infrastructuri de colectare deșeuri menajere care să cuprindă toate tipurile de deșeuri.

Colectare separată

În fiecare centru vor fi amplasate containere pentru colectarea separată a următoarelor tipuri de deșeuri: materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie/carton, lemn/mobilier, vegetale, resturi din construcții și deșeuri care au un conținut periculos.

Consiliul Județean Bihor construiește și dotează platformele. Primăriile vor asigura condițiile necesare exploatării acestor centre de colectare separată a deșeurilor și vor crea regulamentul prin care acestea vor putea deservi și alte unități administrativ-teritoriale. Fiecare cetățean va putea depozita, cu titlu gratuit, în primii 3 ani de funcționare a platformelor.

Total
21
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Lasselsberger Ceramics România, deținătorul brandului CESAROM și unicul producător local de plăci ceramice, inaugurează pe 6 octombrie cel mai nou showroom de gresie și faianță, situat în București pe Șoseaua Mihai Bravu nr. 12.

Cesarom a deschis noul său showroom din București

Articolul următor

Ziua Recoltei și Festivalul Vinului, sâmbătă și duminică la Arad

Citește și:
În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului.
Citeste mai mult

A început Iulius Christmas Market

Bucurie și magie sunt cuvintele care descriu cel mai bine luna decembrie, iar aceste stări au pus stăpânire…
Citeste mai mult

ROMGAZ, investiție de 300.000 lei la ASE

În cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (ASE), a fost inaugurat Amfiteatrul ROMGAZ, un proiect al Asociației Studenților…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
21
Share