Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a lansat licitația pentru execuția lucrărilor la Centrul Intermodal Oradea

Data limită pentru depunerea ofertelor pentru execuția lucrărilor la obiectivul de investiții „Dezvoltarea unui centru de transport intermodal cu facilitate de acces la transport rutier și feroviar și în zona gării CFR Episcopia Bihor” este 07.12.2022.

Valoarea estimată a achiziției este 54.186.266 lei (fără TVA).

Acest proiect va fi depus spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient.

Ce prevede proiectul

Noul proiect prevede construirea a două linii de cale ferată de aproximativ 700 de metri fiecare. Acestea vor fi utilizate pentru încărcarea și descărcarea mărfurilor care vor fi transportate prin intermediul acestui centru intermodal. Astfel, proiectul presupune construirea unei platforme de beton între cele două linii, o clădire administrativă de tip container în care să se desfășoare partea logistică, parcare pentru camioane, împrejmuirea terminalului intermodal, iluminat și racordul la utilități.

Municipiul Oradea va deveni un hub pentru transportul de mărfuri datorită faptului că este situat în apropiere de Autostrada Transilvania și drumul expres Oradea-Arad, iar calea ferată Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor va fi electrificată. Centrul intermodal va fi conectat printr-un drum de legătură la E60/DN1. Prin implementarea proiectului, zona va deveni un puternic nucleu economic la nivelul întregii regiuni Nord-Vest.

Rol cheie

Acest proiect are un rol cheie pentru transportul de mărfuri din Oradea și județul Bihor prin faptul că va asigura transferul mărfurilor în relație cu statele din vestul Europei, dar și cu alte zone din România. Transportul de mărfuri feroviar este mult mai puțin poluant și mai ieftin, fiind încurajat la nivel european în raport cu transportul rutier. Totodată, această investiție va contribui la creșterea competitivității economice a companiilor din Oradea și județul Bihor deoarece costurile cu transportul mărfurilor vor scădea ca urmarea a construirii acestei facilități.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Oradea se reconfigurează pentru sosiri Schengen/non-Schengen

Articolul următor
Restaurantul Fair Play, situat în Piața 14 Iulie, din cartierul Grigorescu, este scos la vânzare de către proprietari.

Restaurantul Fair Play, scos la vânzare cu 1,5 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share