Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Județean Timiș cere jumătate de milion de euro pentru înființarea unor centre de colectare a deșeurilor

Consiliul Județean Timiș solicită peste jumătate de milion de euro din PNRR pentru a realiza zece centre de colectare voluntară de la cetățeni a deșeurilor care nu se pot depune în pubela de gunoi menajer sau cel reciclabil.

În aceste zile se lucrează la întocmirea documentației aferente proiectului.

”Centrele de colectare cu aport voluntar (CAV-urile) sunt o mare necesitate pentru Timiș, iar prin Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor, ne-am asumat că vom înființa opt; am făcut asta pe vremea când încă nu existau fonduri speciale destinate pentru aceste centre”, a spus Cristian Moș, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

Ca urmare a fondurilor disponibile se vor putea solicita bani pentru amenajarea a zece asemenea locații.

”Din fericire acum, datorită Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta Managementul Deșeurilor, putem accesa fondurile necesare pentru realizarea CAV-urilor, așa că ne-am propus să obținem finanțare pentru 10, în loc de cele 8 asumate inițial. Alocarea financiară acordată prin PNRR pentru lucrările destinate înființării de CAV-uri mici și medii este de 587.860.000 euro”, a mai spus Moș.

Centrele de colectare prin aport voluntar vor asigura colectarea separată pentru următoarele tipuri de deșeuri: deșeurile menajere care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale; fluxurile speciale de deșeuri: deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișul are film de promovare realizat de Charley Ottley. Va fi prezentat și pe BBC

Articolul următor

Parc fotovoltaic la Holcim Aleșd

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share