Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vin banii pentru noul terminal al Aeroportului Maramureș. Trei oferte de execuție

Oficialii maramureșeni, în cabinetul ministrului Grindeanu, la semnarea celor două contracte | Foto: MT

Două contracte de finanțare semnate de către Ministerul Transporturilor pentru aerogara de lângă Baia Mare se ridică la 208 milioane de lei.

Aeroportul Internațional Maramureș (AIM) se va extinde cu ajutorul Ministerului Transporturilor. Prin primul contract de finanțare semnat, de 134 milioane de lei, va fi construit și echipat un nou terminal. Acesta va putea asigura un flux de 450 pasageri / oră. Un alt contract, de 74 milioane de lei, va ajuta AIM să sporească gradul de siguranță pentru pasageri prin achiziția unor echipamente moderne.

“Sumele vor fi folosite inclusiv pentru achiziționarea unor autospeciale pentru stingerea incendiilor. Proiectele pentru care am semnat contractele de finanțare trebuie terminate până la sfârșitul lui 2023”, spune ministrul Sorin Grindeanu.

Finanțarea vine prin POIM

Primul proiect, de 30 de milioane de euro, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), se afla în licitație publică pentru proiectare și execuție. Al doilea proiect este finanțat tot prin POIM, valoarea sa fiind de 20 milioane de euro. Prin acest proiect vor fi achiziționate dotări necesare pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare a județului.

“Președintele CJ și-a asumat o serie de proiecte deosebit de importante pentru maramureșeni, și anume dezvoltarea capacității AIM, dezvoltarea infrastructurii rutiere, infrastructurii feroviare. La nivelul Guvernului am sprijinit de fiecare dată aceste proiecte și am asigurat finanțările necesare”, a menționat premierul Nicolae Ciucă.

Procedura de licitație, înaintea primirii finanțării

CJ Maramureș a anunțat că sunt trei oferte depuse pentru proiectarea și execuție noului terminal: Strabag; asocierea SAAB, ACER PROJE Insaat, Bemel; asocierea Concelex, Concelex Engineering și Concrete & Design Solution. Noul terminal al AIM va avea o suprafață desfășurată de 12.209 mp.

În perioada următoare se va evalua fiecare ofertă în parte. Comisia de evaluare va desemna câștigătorul licitației. Semnarea contractului pentru execuție va avea loc în februarie-martie 2023, iar în primăvara anului viitor vor începe lucrările. Pentru a câștiga timp prețios, am inițiat procedura de licitație înainte de semnarea contractelor de finanțare. Astfel vom avea constructorul desemnat pentru a începe lucrările propriu-zise”, a spus președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Acceleratorul Digital pornește la Cluj. Angajați reconvertiți în IT-iști

Articolul următor

 ADR Centru a lansat oficial programul ”Regiunea Centru” 2021-2027

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share