Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ABC Incubator găzduiește 150 de antreprenori din IT

În ABC, incubator de tehnologie de 8 milioane de euro, 150 de informaticieni învață să își transforme ideile în afaceri

Noua clădire de birouri din Cluj a fost realizată printr-o combinație de bani europeni și privați.

În ABC, incubator de tehnologie de 8 milioane de euro, 150 de informaticieni învață să își transforme ideile în afaceri, conform Pro TV. Ei au trei ani să își crească proiectele. Unii au ieșit pe piață cu soluții de reducere a facturilor la curent electric sau aplicații ce reduc risipa alimentară.

Aici sunt puse la incubat zeci de afaceri din IT. Sunt mici antreprenori aflați la început de drum, care au o idee, dar au nevoie de suport să o crească. Jumătate din finanțare pentru ABC Incubator a venit de la UE. Proiectul aparține AROBS, companie care a dezvoltat prima mașină electrică autohtonă.

Voicu Oprean este cel care conduce afacerea. „Ajutând antreprenorii să crească, toată această piață va crește. Asta înseamnă poate oameni care sunt mai mulțumiți, care dacă poate sunt nemulțumiți la locul de muncă, își doresc o activitate antreprenorială. Trebuie să investești exact cât îți permiți să pierzi. Nu sună foarte încurajant, dar este exemplul nostru, noi așa am pornit. Este un proces de durată și putem arată, prin exemple de succes, că lucrurile se pot face”, a spus fondatorul AROBS.

Ce proiecte au pus pe piață

Clădirea este gândită astfel încât să stimuleze creativitatea și să ofere rezidenților confort pentru a evolua: spații inovatoare, cu tehnologii de ultima generație. „Toate companiile care activează aici sunt la fel ca noi. Sunt la început de drum, avem aceleași probleme cum pornim o afacere, cum continuăm o afacere, căutăm soluții împreună, ne mai întâlnim la cafea, discutăm”, a spus un rezident din ABC Incubator.

După 20 de ani în care au lucrat pentru alții în corporații de renume, trei IT-iști din ABC Incubator au simțit că nu le mai aduce satisfacții. Și-au învins temerile și au pornit pe cont propriu, într-un start-up bazat pe inteligență artificială.

„Trebuie să-ți iei inima în dinți și să te hotărăști că vreau să fac lucrul asta cu sau fără bani. Până la urmă, partea financiară te poate ajuta foarte mult la început, dar nu e neapărat o cerință. Suntem mai ocupați acum, dar vine și cu o satisfacție suplimentară”, a menționat Lucian Cioranu, fondatorul unei firme de software.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orientarea în carieră: o soluție pentru tinerii care nu știu ce să facă mai departe. Programul FUTURE una dintre soluții

Articolul următor

Reducerea birocrației și extinderea educației sunt vectorii transformării digitale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share