Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Agenția de Business din Sibiu va deschide oportunități pentru investiții. „Multe UAT-uri vor să înființeze parcuri industriale”

În prezent, mai multe primării din județul Sibiu ar avea dorința de a înființa parcuri industriale, parcuri logistice sau centre de afaceri. Deocamdată, lucrurile trebuie măsurate de specialiști, consideră șeful Patronatului IMM-urilor din Sibiu (IMMpact), Adrian Rada.

În iunie, la Sibiu a fost înființată Sibiu Business Agency printr-un proiect al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu. L-am întrebat pe Adrian Rada, ca șef al Patronatului IMM-urilor din Sibiu, organizație care face parte din consiliu, cu ce se ocupă agenția în acest moment.

„Știu că acei colegi care se ocupă cu asta sunt într-o fază de culegere de informații la nivel județean și nivel internațional. Am încredere într-un astfel de instrument pentru mediul de afaceri, pentru că fiind unicul la momentul actual în România și dacă înțelegem oportunitatea lui, acesta nu se va termina în momentul în care se finalizează proiectul, ci are continuitate și are rezultate. Acest lucru înseamnă transparență, în primul rând. În al doilea rând, să măsurăm oportunitățile pe care le au antreprenorii români, cât și cei străini în investiții și dezvoltare”, ne-a răspuns Adrian Rada în cadrul unui interviu.

El crede că succesul acestei investiții ține foarte mult de „întreaga comunitate de business și de întreg aparatul administrativ”.

Una din primele activități ale agenției este identificarea nevoilor de investiții ale județului. Adrian Rada crede că potențialul mare există în zona turistică, dar și în cea agricolă și balneo. „Avem peste 700 de hectare de vie libere. După aceea, mai avem oportunitatea creată de infrastructura rutieră. Partea de turism balneo, care la noi funcționează – avem aeroport, avem toată infrastructura pentru a oferi o mulțime de servicii pentru așa ceva, la Bazna, Ocna, Păltiniș, Bâlea etc.”

În altă ordine de idei, președintele IMMpact mai spune că „există la ora actuală, din ce am observat, dorința mai multor UAT-uri de a înființa parcuri industriale. Altele vor să înființeze parcuri logistice. În același timp, am văzut dorința de a înființa centre de afaceri”. Totodată, el crede că e vorba de un proces mai complicat. „Este foarte greu, e într-o fază incipientă, pentru că toate aceste lucruri trebuie măsurate din punct de vedere al infrastructurii, al capacității. Vă dau un exemplu: cât de mare faci un parc industrial? Pe un hectar, pe două, pe cinci, pe zece, pe 100 ha? De unde identificăm această nevoie? De aceea, e prematur și aici trebuie să-și dea cu părerea specialiști”, a explicat Adrian Rada.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CA Immo sells Romanian Platform to Pavăl Holding

Articolul următor

Tezaur folcloric din colecția Muzeului Țăranului Român, expus temporar într-un Infinity Room la Art Safari

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share