Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PROIECT: Tineri debutanți în jurnalism – Dezvoltare Durabilă

Asociația Culturală a Festivalurilor și Conferințelor din Transilvania, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României, derulează, începând cu 15 noiembrie a.c., proiectul Tineri debutanți în jurnalism – Dezvoltare Durabilă” . 

 

Zece tineri debutanți în profesia de jurnalist vor aduce mai aproape de cetățeni, în paginile revistei Transilvania Business, pe site-ul www.transilvaniabusiness.ro, precum și pe canalele social media ale publicației, cele 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă, așa cum au fost acestea transpuse în documentul istoric – Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă adoptat la Adunarea Generală a ONU de la New York din 2015 și cum sunt acestea reflectate în Strategia Națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, votată prin Hotărârea Guvernului nr. 877/9 noiembrie 2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 985/21 noiembrie 2018.

„Astfel, după adoptarea Agendei 2030, în anul 2018 am demarat realizarea cadrului instituțional. Avem în momentul de față un cadru instituțional coerent și funcțional: Comitetul Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabilă, Consiliul Consultativ, Nuclee de dezvoltare durabilă în toate instituțiile publice centrale, un parteneriat puternic cu societatea civilă și mediul de business prin Coaliția pentru România Sustenabilă (125 de organizații cu peste 70.000 de angajați în echipele lor). Mai mult, avem o listă de 100 de indicatori naționali de dezvoltare durabilă pe care am stabilit-o prin colaborare cu Institutul Național de Statistică, ministerele și alte instituții care furnizează date. Dar cel mai important este că sistemul de monitorizare al indicatorilor este funcțional și vom putea urmări evoluția datelor în următorii ani astfel încât să luăm cele mai bune și eficiente decizii bazate pe cifre reale”, susține László Borbély, consilier de stat și coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Totodată, tinerii aspiranți vor reflecta, în cele zece articole care vor fi publicate în revistă, acțiunile și activitățile numeroase ale Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă menite să facă cunoscute Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) și să sprijine inițiative și proiecte care asigură dezvoltarea durabilă, sustenabilă a comunităților din România.

Cititorii vor afla, apoi, despre stadiul de implementare a ODD-urilor în țara noastră, despre particularitățile României raportat la obiectivele de dezvoltare durabilă, precum și despre modalități de a se implica, civic, în implementarea Strategiei Naționale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, pentru că dezvoltarea durabilă ne privește pe toți și presupune un efort comun. Din partea Guvernului României, prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă s-a făcut deja un pas major – includerea în Clasificarea Ocupațiilor din România, în urma aprobării de către Autoritatea Națională pentru Calificări, a unei noi profesii – expert în dezvoltare durabilă. În acest an, o primă promoție a obținut diplomele, iar până în 2026 Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă își propune să formeze 2.000 astfel de experți dintre angajații care activează deja în administrația publică.

De asemenea, activitățile proiectului au scopul de a promova gândirea critică și consumul conștient de informații și de a familiariza tinerii aspiranți la meseria de jurnalist cu Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă.

 

Denumire proiect: Tineri debutanți în jurnalism – Dezvoltare durabilă

Organizator: Asociația Culturală a Festivalurilor și Conferințelor din Transilvania

Partener: Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă

 

 Sursa foto: depositphotos.com

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
La categoria Spumante rose – metoda tradiţională, Podgoria Silvania Șimleu Silvaniei a urcat pe prima treaptă a podiumului, iar Casa de Spumante Carastelec, pe locul III

Două podgorii din județul Sălaj au intrat în top spumante România

Articolul următor
Cu toate acestea, hibrizii de floarea-soarelui din portofoliul Corteva Agriscience au performat și au oferit producții surprinzător de mari.

Fermierii campioni la floarea-soarelui ai Mureșului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share