Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara primește primele autobuze electrice din contractul semnat de Ministerul Dezvoltării

În câteva zile vor ajunge la Timișoara primele patru autobuze electrice din contractul pentru 40 realizat de Ministerul Dezvoltării. Toate sunt cumpărate cu fonduri europene în urma unui proiect derulat la nivel național de Ministerul Dezvoltării, pentru mai multe primării din România, printre care și cea din Timișoara. Orașul de pe Bega este printre ultimele din țară unde vor ajunge aceste autobuze.

Noile mijloace de transport au o capacitate de circa 130 de călători și o durată de funcţionare de minim 15 ani, din care opt fără reparaţie generală.

Ca un lucru inedit, noile autobuze nu vor mai fi în culorile alb-violet, așa cum sunt toate mijloacele de transport din Timișoara, ci galben-negru-albe. Prin aspectul ales pentru autobuze, noile mijloace de transport onorează industria timișoreană de odinioară care a produs între 1970-1990 tramvaiul Timiș 2 prezent pe șine nu doar în Timișoara, ci în toate marile orașe ale României. Culorile Timiș 2 erau galben – negru – alb.

”În ultima lună, am reușit să câștigăm 75 de milioane de euro fonduri europene și reușim să înlocuim întreaga flotă de transport public: în total 150 de autobuze electrice, firobuze și tramvaie noi”, a precizat primarul Dominic Fritz.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A fost închis focarul de pestă porcină africană de la ferma Smithfield Pădureni, din Timiș 37.000 de animale au fost salvate

Articolul următor
Lucrările la Podul Porțelanului sunt finalizate în proporție de 90%, termenul de finalizare fiind decembrie 2022”, conform municipalității clujene.

Asocierea Freyrom – Procons, pe ultima sută cu Podul Porțelanului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share