Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Incendiul din Tetarom a “ars” 3 milioane de euro. 15 mașini de epocă distruse

15 mașini de epocă au ars complet: hala din Tetarom care a luat foc adăpostea și un service în care proprietarul recondiționa.

Incendiul care a distrus o hală a parcului industrial de pe Tăietura Turcului a produs pagube foarte mari, printre automobilele de epocă aflându-se Porsche, Dodge, Mercedes și BMW.

15 mașini de epocă au ars complet: hala din Tetarom care a luat foc adăpostea și un service în care proprietarul recondiționa automobile, nu demult expuse într-un mall, potrivit Antena 3. Mașinile îi aparțineau lui Cosmin Pavel, unul dintre asociații din grupul Agressione. O altă parte din hală era ocupată de societatea Lecom, însă aceasta nu a ars, fiind protejată de un perete antifoc, potrivit Știri de Cluj.

Pavel este asociat unic al Agressione Express Impex, compania principală – Agressione Group, profilată pe comerțul cu ridicata nespecializat, fiind deținută de Marius Ștef. Cele două companii cumulează afaceri de aproape 40 milioane euro. Lecom este specializată pe papetărie, fiind deținută de Gunther Wotsch (54%) și Darius Centea (46%), cu afaceri anuale de 89 milioane lei, cu 101 angajați.

Apelul la 112 a venit târziu

“Forțe și mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj au desfășurat o amplă intervenție pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un obiectiv situat în Tetarom I. O suprafață de peste 1.300 mp, dintr-o hală cu funcțiuni mixte, a fost cuprinsă de flăcări. Intervenția a fost una complexă și dificilă, întrucât apelul de urgență a venit atunci când o mare parte din hală ardea generalizat.

Temperaturile extrem de ridicate au deformat în primă instanță o parte din structura metalică a halei, care în cele din urmă s-a și prăbușit. Pompierii au acționat în permanență la temperaturi scăzute, sub -5 grade Celsius. Lângă autospeciale și în jurul halei s-a format polei. În interiorul halei erau depozitate numeroase materiale inflamabile, ceea ce a favorizat arderea.

După mai bine de cinci ore de luptă cu flăcările, primele autospeciale s-au putut retrage la bază. O autospecială mai acționa la fața locului pentru stingerea focarelor ce ard mocnit și supravegherea zonei. În perioada următoare o comisie va stabili cauza probabilă de la care a izbucnit incendiul”, a transmis ISU Cluj.

Hală subînchiriată pe jumătate

Un incendiu s-a produs, marți seara, la o hală din parcul industrial Tetarom I, din Cluj-Napoca, fiind nevoie și de intervenția pompierilor din Alba și Sălaj. „Hala nu aparține companiei Tetarom, ci este proprietatea unei societăți ce deține terenul în concesiune. La rândul ei, a subînchiriat jumătate din suprafață unei alte societăți. Încă nu pot fi stabilite cauzele incendiului, acest lucru va fi comunicat de către ISU.

Sperăm ca pagubele să fie cât mai mici. Noi, compania Tetarom, suntem alături de clientul nostru și îi oferim tot sprijinul logistic necesar pentru a controla situația și a proteja arealul din zonă”, a transmis Octavian Fodor, directorul general adjunct al Tetarom. Astfel de incendii au mai avut loc în parcul industrial în septembrie 2021 și 2022, fără victime, dar cu pagube materiale.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Având în vedere slaba mobilizare și incapacitatea financiară a constructorului italian de a continua proiectele pe care le derulează, managementul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a luat decizia de a rezilia contractele încheiate cu Tirrena Scavi.

CNAIR a decis rezilierea contractului cu cei de la Tirrena Scavi. Centura Sud Timișoara, dar și multe alte șantiere, rămân fără constructor

Articolul următor

Autostrada Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, plasată în PNRR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share